"Proaspat ales, caut chirie. Rog seriozitate". Parlamentarii ar putea fi obligati sa stea in gazda


Ultimul update: Sambata 19 Ianuarie 2013 07:05
Data publicarii: Miercuri 16 Ianuarie 2013 20:21
Categorie: Stiri Politice

"Proaspat ales parlamentar, caut apartament de inchiriat in Bucuresti, pentru urmatorii 4 ani. Rog seriozitate!". Astfel de anunturi ar putea umple ziarele in perioada urmatoare.

Sefii de la Parlament vor sa reduca la jumatate cheltuielile pentru cazarea deputatilor si senatorilor. Alesii stramba din nas si spera ca hotelierii se vor indura de ei si le vor face reduceri. In caz contrar vor spune adio camerelor de patru stele, cu centre de relaxare. In plus, trebuie sa isi spele singuri camasile si sa-si faca ordine.

In jur de 300 de deputati si senatori veniti din tara au o grija in plus la inceput de an. Austeritatea impusa de conducerea Parlamentului i-ar putea da afara din camerele de lux in care au stat pana acum. Iar singura varianta pare, in acest moment, sa-si caute gazda. Pentru chirie vor avea la dispozitie in jur de 4.000 de lei, adica jumatate din cat dadeau la receptie.

Cat despre solutia suplimentarii celor 4.000 de lei primiti cu ceva din propriul salariu, cei mai multi nici nu vor sa auda.

Viata de Bucuresti, in chirie, nu e foarte diferita de cea dintr-o camera de hotel, a incercat sa-i consoleze un coleg, care si in legislatura trecuta a stat in gazda si a platit 3.000 de lei. Recunoaste insa ca isi achita singur intretinerea si utilitatile, iar uneori face curatenie.

Parlamentarilor din provincie le vor fi taiate si fondurile pentru deplasari. Fie ca vin la Bucuresti cu avionul sau masina, acestia vor primi bani pentru un singur drum: dus - intors.

De austeritatea impusa deputatilor si senatorilor ar putea profita agentii imobiliari si cei care vor sa-si inchirieze apartamentele in zona Palatului Parlamentului. De asemenea, si hotelierii de la 2 si 3 stele ar putea sa se incadreze in plafonul de 4.000 de lei si sa-i cazeze pe alesi.

VIDEO PROTVPLUS.RO