Designerii si arhitectii pot face ca orice casa sa arate ca in filme. Cat te costa sa-ti schimbi complet locuinta

16-06-2015 19:26


Casele romanilor au inceput sa semene din ce in ce mai mult cu cele pe care le vedeam inainte doar in filme sau in cataloagele de prezentare.

Acest lucru li se datoreaza designerilor de produs si arhitectilor, care pot sa amenajeze o locuinta in functie de personalitatea proprietarului, dar si de bugetul acestuia. Astfel, biroul se transforma in pat, iar in locul lustrelor au aparut crengi cu beculete.

Un apartament de 3 camere din Bucuresti a fost gandit de arhitectii Diana Rosu, Bogdan Ciocodeica si Attila Kim pentru un cuplu de tineri nonconformisti.

Bogdan Ciocodeica, arhitect: “In abordare am incercat sa redam un spatiu cat mai functional, cat mai flexibil. Inspiratia este una nordica”

Artistii, multipremiati in domeniul arhitecturii, au proiectat si obiectele de mobilier si au folosit multe produse romanesti.

Bogdan Ciocodeica, arhitect: “In zona dormitorului am incercat o abordare atipica si aici am renuntat la mobilierul clasic, inalt, concentrandu-ne pe o zona joasa, cu multe spatii de depozitare, cu loc de stat la geam"

Tot in ideea de a economisi spatiu, scaunele sau mesele au capatat valente inedite.

Arhitect: “Am creat un perete care e un decor de lemn, dar se poate transforma intr-o masa. Este foarte usor de montat si de coborat”

Amenajarea a durat 3 luni si a costat in total aproximativ 11.000 de euro.

Atilla Kim: "Avantajul muncii impreuna cu un arhitect sau un designer este acest ghidaj pe care-l primesti in a-ti defini spatiul personal"

Un alt camin, de aceasta data de doua camere, al unui cuplu trecut de 35 de ani, a fost gandit de arhitectul Irina Neacsu in stil toscan.

Cromatica toscana a fost imbinata cu elemente din natura, cum ar fi aceasta instalatie creata dintr-un mesteacan, dar si cu elemente romanesti, cum ar fi fotoliul pe care este redat pasajul scarilor din Sibiu. De toate acestea se vor bucura un segnior si o segniora.

Amenajarea a costat aproximativ 9000 de euro.

Un alt apartament, in schimb, creat de designerul Irina Pogonaru, este pentru o familie cu un copil mic. In living se regasesc elemente din natura, dar si din Bucuresti.

Cererea e in crestere, asa ca tot mai multi artisti au inceput sa creeze produse de mobilier. La Cluj, sase dintre ei, au realizat obiecte inspirate din operele lui Brancusi.


Si canapeaua care costa 4000 de lei, si celelalte produse au fost deja vandute atat in tara, cat si peste hotare.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO