Ziua Europei, sarbatorita de metroul bucurestean. Ce evenimente vor avea loc in 15 statii

Dată publicare: 07-05-2015 23:23
Dată actualizare: 10-05-2015 07:40


metrou

Mai multe evenimente, reunite sub denumirea "Metro Europe", vor fi organizate vineri in 15 statii ale metroului bucurestean pentru a marca Ziua Europei.

Evenimentele sunt organizate de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, impreuna cu Metrorex si 16 ambasade si institute culturale, reprezentand state membre ale Uniunii Europene, potrivit Agerpres.

"Cum ar fi sa poti strabate mai multe tari, intr-o singura zi, cu doar pretul unei cartele de metrou? Pe 8 mai, in intervalul orar 10,00 - 19,00, publicul larg va avea posibilitatea de a cunoaste mai bine alte tari si alte obiceiuri, in urmatoarele statii de metrou: Eroilor, Izvor, Piata Universitatii (pasaj), Piata Unirii (tronsoanele 1 si 2), Piata Romana, Piata Victoriei (tronsoanele 1 si 2), Grozavesti, Stefan cel Mare, Crangasi, Gara de Nord, Timpuri Noi, Aviatorilor si Pipera", informeaza Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

Statiile de metrou incluse in program vor fi amenajate si semnalizate cu insemne ale statelor membre UE care au programate recitaluri muzicale, proiectii de videoclipuri, spectacole de dansuri traditionale sau de muzica mixata de DJ, oferirea de materiale informative privind cultura si traditiile proprii.

"Metro Europe" face parte din seria de actiuni (co-)organizate de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania cu ocazia Zilei Europei. Ele includ Festivalul Filmului European (7 - 31 mai), Piata Statelor Membre (9 mai), ONG Fest (8 - 10 mai) si multe altele, nu doar in Bucuresti, ci si in tara. Evenimentul este organizat in parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe - Centrul Infoeuropa si Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul de Proiecte si Programe Educationale si Sportive pentru Copii si Tineret.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO