Casa Regala a Romaniei, gazda unei petreceri cu sute de invitati

Ultima actualizare: 22-06-2012 05:56

Evenimentele se tin lant pentru Casa Regala a Romaniei. Palatul Elisabeta este gazda unei petreceri cu sute de invitati. Regele Mihai a fost intampinat cu aplauze de oaspetii care au vrut neaparat sa-si faca o poza alaturi de Majestatea Sa.

Joi au fost chemati in gradina Casei Regale sute de romani din toate paturile sociale de la elevi si studenti pana la personalitati ale vietii publice. Casa Regala a evitat sa cheme multi politicieni pentru a se distanta de disputele de pe scena politica. Printre invitati s-ar fi aflat fostii presedinti Ion Iliescu si Emil Constantinescu care pana acum nu si-au facut aparitia la petrecere.

Desi norii i-au trimis pe invitati in corturi doua randuri, curtea Palatului este la aceasta arhiplina. Evenimentul de joi face parte dintr-o serie de aparitii publice care l-au readus in atentia publicului pe Regele Mihai. Nu mai departe de marti, Majestatatea Sa a anuntat ruperea legaturilor cu familia Hohenzollern dupa dorinta regelui Ferdinand anuntata de acum 90 de ani. In aceeasi zi era decorat de lorzii englezi intr-o ceremonie desfasurata tot aici la Palatul Elisabeta.

Casa Regala a invitat la Bucuresti peste 2.000 de oameni din tara si de peste hotare. Cei mai multi au vrut sa-l vada de aproape pe regele Mihai I caruia i-au dus dorul de zeci de ani.

Au venit multi si oameni de arta si academicieni. Printre putinii politicieni prezenti la eveniment i-am numarat pe Calin Popescu Tariceanu si Teodor Paleologu care s-au folosit de ocazie ca sa reinnoade vechile relatii. Petrecerea a fost intrerupta la un moment dat de o ploaie torentiala. 

Citeste si:

Casa Regala a Romaniei a rupt toate legaturile cu Casa de Hohenzollern

Motivul pentru care Casa Regala a Romaniei a rupt legatura cu Hohenzollern

Decizia Regelui Mihai este simbolica. Expertii explica gestul monarhului

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO