Când vom putea merge în vacanță în Grecia sau Bulgaria. Măsurile anunțate de autorități

×
Codul embed a fost copiat

Este clar că nu vom mai avea vacanţele de altă dată în Grecia, însă autorităţile se străduiesc să găsească măsuri cât mai eficiente, astfel încât să ne bucurăm de vară.

Cea mai recentă informaţie vine din partea ministrului elen al Turismului, care susţine ca, înainte de urcarea în avion, vizitatorii trebuie să fie testaţi negativ, pentru coronavirus.

Pe plaje, se vor păstra distanţe sociale, iar în restaurante sau taverne, mesele trebuie aşezate la 2 metri unele de altele.

Pe de altă parte, bulgarii speră şi ei să primească oaspeţi, măcar la jumătatea verii.

Grecia spera să poată primi turişti străini de pe 1 iulie

 

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Însă cei care vor să îşi petreacă vacanţa în republica elena trebuie să fie testaţi negativ pentru coronavirus, înainte de a urca în avion. Regulă a fost anunţată de ministrul grec al turismului Charis Theoharis într-un interviu pentru ziarul german Faz.

Charis Theoharis, ministrul grec al Turismului: "Ideea este de a efectua inspecții în țara de plecare, astfel încât persoanele care sunt deja în avion să se simtă în siguranță că alți pasageri au fost testaţi negativ pentru coronavirus."

O decizie finală nu a fost luată încă în acest sens dar premierul grec susţine ideea testării turiştilor. Spune - în acelaşi timp - că este posibil că vara aceasta să nu existe baruri deschise.

Kyriakos Mitsotakis, premierului grec: "Acum, adevărata întrebare este dacă vom putea să avem turiști mai târziu în vară.
Reporter: Veţi putea?
Kyriakos Mitsotakis, premierului grec: "Numai dacă suntem de acord cu protocoale foarte specifice, sperăm la nivel european. Să presupunem că oamenii vor fi testați înainte de zbor și apoi îi vom monitoriza cu atenție, fie un test de anticorpi, fie un test PCR. Și atunci, desigur, experiența turistică din această vară poate fi ușor diferită de cea pe care am avut-o în anii precedenți. Cu mai multă distanțare socială."

Turiștilor li se va lua temperatura la aeroport

 

Adonis Prinianakis a învăţat limba româna în timpul facultăţii la Cluj.

Acum deţine una dintre cele mai mari agenţii de turism din Creta, care aduce mii de vizitatori români în Grecia şi este în strânsă legătură cu oficialii de la Ministrul turismului.

Adonis Prinianakis, proprietar agenție turism: "Când o să vină turiştii aici în Creta o să li se ia temperatura la aeroport. Încă nu s-au finalizat toate hotărârile de Guvern, pentru că depinde ce prevede Organizaţia Mondială a Sănătăţii, că trebuie să respectăm aceste reguli."

Mulţi români merg însă în Grecia cu maşina. Deocamdată, în republica elenă, în autoturisme pot călători cel mult 3 oameni. La Ministerul Turismului din Grecia se discută însă despre ridicarea restricţiei, cel puţin în cazul familiilor cu mai mulţi copii.

În ceea ce priveşte turismul cu autocarul şi acolo se iau în calcul reguli stricte. Tasos Sarafidis deţine în Grecia o companie de transport. În fiecare vară, aduce din România, mii de turişti în Atena.

Tasos Sarafidis, proprietar firma de transport: "Se discuta ca în autocare să nu mai fie numărul maxim de persoane. În loc de 50 de persoane, 25. Adică, oamenii să stea unul pe două scaune."

Nici la plajă nu va mai fi ca în anii trecuţi. Păstrarea unei distanţe sociale este esenţială, chiar şi în aer liber. Unii administraţi au luat deja măsuri.

Pe plajă din Glyfada - de pildă - umbelele de plaja au fost aşezate la o distanţă considerabilă una de celalta.

În ceea ce priveşte cazarea, nu se ştie deocamdata dacă vor fi deschise toate hotelurile mari.

Proprietar agentie turism: "O să fie plexiglas la recepţiile hotelurilor, să nu vină în contact recepţionerii cu turiştii. La fel, şi în restaurante. Trebuie să fie aproximativ la 2 metri pătraţi câte o masă, să nu fie foarte înghesuiţi turiştii. La piscine, la fel."

Turiștii vor purta măști pe feribot

 

Cât despre călătoria cu feribotul, chiar joi seară autorităţile au avansat câteva reguli. Pe nave vor putea fi ocupate doar jumătate din locuri şi turiştii vor fi obligaţi să poarte măşti.

Pe de altă parte, Bulgaria, aflată şi ea în preferinţele românilor pentru vacanţe, a anunţat că încearcă să îşi deaschida porţile pentru turiştii străini tot pe 1 iulie.

La piscine, autorităţile bulgare se gândesc să le ia temperatura tuturor turiştilor, iar distanţa dintre scaune ar trebui să fie între 2 şi 4 metri.

Georgi Toporchev: "Obligatoriu se vor dezinfecta vestiarele înainte de afi folosite. de asemenea, avem disponibile prosoape peste tot."

Vecinii de la sud de Dunăre vor icepe să relaxeze restricţiile impuse din cauza COVID-19 pe 13 mai. De atunci, bulgarii vor avea voie să călătorească în ţară, în scop turistic şi vor redeschise hotelurile mici şi pensiunile.

Pentru a-i convinge pe străini să le viziteze tara, 47 la sută dintre hotelierii bulgari spun că vor reduce preţurile.

În Bulgaria au fost confirmate aproape 1.900 de cazuri de coronavirus, iar 84 de oameni au murit.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Amnesty International: Ordinea mondială, în pragul distrugerii; marile puteri, cele mai vinovate. Mențiune ciudată la România
Amnesty International: Ordinea mondială, în pragul distrugerii; marile puteri, cele mai vinovate. Mențiune ciudată la România

Israelul, SUA, Rusia și China au cele mai grave încălcări ale drepturilor omului, arată Amnesty International în ultimul său raport, potrivit căruia actuala ordine mondială este în pragul distrugerii. În dreptul României apare însă o mențiune ciudată.  

Decizie a Parlamentului European. Numeroase ambalaje de plastic vor dispărea și vor apărea noi reguli de fabricare
Decizie a Parlamentului European. Numeroase ambalaje de plastic vor dispărea și vor apărea noi reguli de fabricare

Putem să spunem adio ambalajelor inutile și pungilor subțiri. Mai mult decât atât, cei din industria ospitalității trebuie să ne dea ocazia să luăm acasă, în propriul recipient, ce nu terminăm de mâncat la restaurant.  

Mielul este mult mai scump decât anul trecut. Prețurile diferă semnificativ de la un județ la altul: unde e cel mai ieftin
Mielul este mult mai scump decât anul trecut. Prețurile diferă semnificativ de la un județ la altul: unde e cel mai ieftin

A început numărătoarea inversă pentru Paște şi este timpul să ne facem socoteli. Mielul, de pildă, este mai scump ca anul trecut, dar nu toţi vom plăti la fel.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.