Campania MagicHome - 500.000 de euro, strânşi în trei săptămâni. Noul centru va fi deschis în primăvara anului viitor

×
Codul embed a fost copiat

Campania ''Impreuna pentru Magic Home'' a ajuns la final. Peste 600 de oameni au luat loc pe scaunul suferinţei şi au reuşit să-şi convingă semenii să doneze 2 euro. Casa "Magic Home" va fi gata în primăvară.

Clădirea este situată lângă cea mai mare unitate de tratament oncologic pentru copii din ţară, Institutul Oncologic Bucureşti, şi va fi inaugurată, potrivit Melaniei Medeleanu, unul dintre iniţiatorii proiectului, în primăvara anului viitor.

Un număr de 636 de oameni au stat, timp de 23 de zile şi nopţi, pe Scaunul Rezistenţei din Galeria Galateca, iar alţi 1.185 erau programaţi la momentul finalizării campaniei „Împreună pentru MagicHOME”, care a contribuit la strângerea a peste 100.000 SMS-uri (a câte 2 euro), donaţii necesare finalizării centrului.

Campania a debutat pe 3 noiembrie şi a fost încheiată pe 26 noiembrie. Celor 115.000 de SMS-uri trimise în ultimele 23 de zile li se adaugă alte sume în valoare de 108.691 euro, donaţii individuale de la 4.403 persoane (transfer bancar, Pay Pal, Bursa Binelui), o sumă în valoare de 100.000 de euro, adunată de comunitatea La primul bebe, şi 100.000 de euro donată de Kaufland, înainte de începerea campaniei.

„Eu cred că suntem o ţară de oameni buni şi, iată, că s-a dovedit. În ultimele două săptămâni am auzit 8844 mai des decât Iohannis sau alte nume, drept pentru care am putea spune că acest număr salvează România. L-aş alege preşedinte. Se pare că strânge oamenii şi îi îndeamnă la bine şi la bine repede”, a spus actorul Marius Manole, miercuri, la prezentarea bilanţului campaniei.

Citește și
„Șmecheria juridică” prin care Dumitru Buzatu a scăpat de interceptările din dosarul mitei în portbagaj. Cum au încălcat procurorii DNA regulile Înaltei Curți înainte să fi fost stabilite

El a fost una dintre personalităţile care au susţinut cauza. Pe Scaunul Rezistenţei au stat, între alţii, Oana Pellea, Antonia, Pavel Bartoş, Inna, Horaţiu Mălăele, Andreea Esca, Amalia Enache, Anca Serea, Mihai Şora, gimnasta Monica Roşu, Ioana Macoveiciuc (Prinţesa Urbană), George Vintilă, Carla`s Dreams, Cristi Chivi, Mihai Şora, Smiley şi alţii. Ultimul care a ocupat Scaunul Rezistenţei a fost Vlad Voiculescu, care a transmis un mesaj de mulţumire către toţi cei care au susţinut cauza.

Printre cei care au ocupat scaunul amplasat în galeria din centrul Bucureştiului pentru a atrage atenţia asupra suferinţei părinţilor copiilor bolnavi de cancer care „locuiesc” luni întregi pe un scaun în salonul de spital, s-au numărat oameni din toate categoriile sociale.

„Bugetul iniţial pentru MagicHOME este de circa 500.000 de euro, pentru investiţie, iar cel operaţional este de 150.000 - 200.000 de euro pe an”, a spus Vlad Voiculescu, iniţiator al proiectului. „Campania asta a fost despre adevăr, despre empatie, despre faptul că se poate împreună, despre hotărâri şi rezilienţă. De câte ori auzi în ţara asta: ne aşezăm pe scaun şi nu ne vom ridica decât atunci când am rezolvat? Gândiţi-vă cum ar schimba asta societatea românească, dacă fiecare dintre noi am spune asta”.

Clădirea care va găzdui părinţii are trei etaje, cu camere ce vor fi decorate diferit, „pentru încerca să le ridicăm puţin moralul”. În plus, va fi construit şi un centru de socializare.

Construcţia se află acum în etapa de primire a autorizaţiilor şi, potrivit Melaniei Medeleanu, va fi finalizată în martie - aprilie 2018.

Treizeci de părinţi vor putea fi găzduiţi aici, după regula „primul venit, primul servit”, după cum a explicat Vlad Voiculescu pentru News.ro. „Regulile vor fi stricte privind igiena. Ei îşi vor lăsa, la întrarea în centru, toate hainele, ca infecţiile din spital să nu ajungă aici. Nu va fi făcută o selecţie a oamenilor care vor fi primiţi aici. Primul venit, primul servit. Şi vor sta atâta timp cât au nevoie”.

În prezent, 2.500 de copii din România sunt trataţi pentru afecţiuni oncologice. Peste 70% dintre ei provin din familii cu o situaţie financiară modestă, iar costurile cazării şi transportului reprezintă principala cauză pentru care mulţi sunt diagnosticaţi târziu, amână sau întrerup tratamentul, ceea ce le scade dramatic şansele de vindecare. În prezent, Centrul MagicHOME din Bucureşti, din apropierea Institutul Oncologic Bucureşti şi Institutul Clinic Fundeni, care oferă găzduire gratuită, suport şi alte facilităţi familiilor cu copii diagnosticaţi cu cancer, a devenit neîncăpător.

Cu ajutorul donaţiilor, va fi finalizată construcţia unui nou centru MagicHOME mai mare, care va oferi găzduire gratuită pentru copiii bolnavi de cancer şi părinţii acestora. Noul centru va avea o suprafaţă de 700 de metri pătraţi şi va putea găzdui între 25 şi 30 de persoane în fiecare zi, oferind aproape 10.000 de mese pe an. În final, beneficiul cel mare este accesul copiilor bolnavi de cancer la tratament. Clădirea în care va funcţiona a fost achiziţionată din fondurile generale ale Asociaţiei MagiCAMP, costul fiind de aproximativ 220.000 EUR. Au fost realizate planurile arhitecturale şi s-au depus dosarele pentru obţinerea autorizaţiilor de construcţie, urmând ca imediat cum se obţin aprobările, să fie demarate lucrările de renovare şi finalizare a casei.
 

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Întrebarea uluitoare primită de Sorana Cîrstea
VIDEO Întrebarea uluitoare primită de Sorana Cîrstea
Citește și...
Smiley s-a alăturat campaniei ”Magic Home”: ”Donați printr-un sms la 8844 și veți fi fericiți”
Smiley s-a alăturat campaniei ”Magic Home”: ”Donați printr-un sms la 8844 și veți fi fericiți”

Peste 60.000 de oameni sunt alături de părinții copiilor bolnavi de cancer și au donat - printr-un sms "magic", la 8844 - pentru campania Magic Home.

Recomandări
De la pantofarul Europei la o industrie în declin. Orașul care se dezvoltă cu fonduri europene fabricând încălţăminte
De la pantofarul Europei la o industrie în declin. Orașul care se dezvoltă cu fonduri europene fabricând încălţăminte

Cândva pantofarul Europei Romania marchează încă o industrie în declin. Producţia de încălţăminte a scăzut la jumătate față de acum zece ani, iar piaţa este invadată de mărfuri din Asia, Polonia, şi Turcia.

HARTA INTERACTIVĂ a candidaților la alegerile locale din iunie 2024. Află rapid lista completă din județul tău
HARTA INTERACTIVĂ a candidaților la alegerile locale din iunie 2024. Află rapid lista completă din județul tău

Organizația Expert Forum a lansat Harta interactivă a candidaților la alegerile locale din iunie 2024, un instrument online util pentru alegătorii care vor să consulte listele complete ale ofertelor electorale.  

Ministerul Familiei dispune controale la DGASPC Sector 4, după acuzaţiile existenţei unei reţele de prostituţie
Ministerul Familiei dispune controale la DGASPC Sector 4, după acuzaţiile existenţei unei reţele de prostituţie

La cererea Primăriei Sectorului 4, Natalia-Elena Intotero şi preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Rareş-Petru Achiriloaie vor dispune trimiterea echipelor Corp de Control la DGASPC Sector 4.