Calea Victoriei, pietonala pentru doua zile. Copiii au jucat elasticul si sotronul, parintii au devenit nostalgici
Sotronul, elasticul, sapte pietre si alte jocuri ale copilariei noastre s-au intors cu succes si in 2017.
Copiii au lasat macar sambata tabletele si au incercat sa afle cum se distrau parintii sau chiar bunicii lor. Totul s-a intamplat pe Calea Victoriei din Bucuresti, care a redevenit pietonala pentru doua zile.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Unii ii zic "ata", altii "elasticul". Cert este ca era un joc nelipsit prin anii '80. Adelina are 12 si nu l-a mai jucat pana acum.
Fetita: "Imi place mult sa joc, este interactiv si asa poti sa iti faci si prieteni. Se aduna tot mai multi copii si tot asa devine din ce in ce mai amuzant."
Cristina Lixandru, PR Manager CREART: "Calea Victoriei redevine pietonala si se transforma intr-un mare teren de joaca, atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari."
Parintii le arata celor mici cum se distrau la varsta lor.
Parinte: "Nu cred ca au auzit de multe dintre jocurile copilariei mele, din pacate, pentru ca asta inseamna mai mult stat in aer liber, mai multa miscare. /e bucuri sa vezi daca gusta si ei, e sentimentul asta de continuitate asa."
Cei care se plimba pe Calea Victoriei pot gusta dulciuri traditionale, asa cum se faceau pe vremuri.
Pe Calea Victoriei, bucurestenii de altadata au mancat pentru prima data inghetata, la unul dintre restarantele de lux ale vremii, unde aveau voie sa intre, insa, doar barbatii. Ei discutau despre politica, afaceri si alte chestiuni serioase, asa ca femeile puteau sa guste noul desert doar aici, afara, unde asteptau la domnii sa le aduca cupele cu inghetata.
Organizatorii s-au inspirat din fotografii ale Bucurestiului interbelic. Oamenii mergeau atunci pe Calea Victoriei de doua ori pe zi: la pranz si seara. Faceau mult haz unul de celalalt, la fel ca astazi.
Calea Victoriei ramane pietonala si duminica, de la Piata Victoriei, pana la intersectia cu strada George Enescu.