Cabinetele medicale de la tara, nedezinfectate si in stare deplorabila


Ultimul update: Joi 01 Noiembrie 2012 19:00
Data publicarii: Joi 03 Martie 2011 17:46
Categorie: Stiri Sociale

Mizerie, geamuri sparte, aparatura veche si instrumentar ruginit. Gasim de toate in cabinetele medicale de la tara si intelegem astfel, mai usor, de ce sute de mii de romani aglomereaza urgentele marilor spitale.

Pur si simplu nu au de ales. Inspectorii de sanatate confirma ca situatia este critica si spun ca doctorii nici macar nu dezinfecteaza cabinetele si cu atat mai putin se preocupa de renovarea lor.

Comuna Razvad, judetul Dambovita. Intr-o cladire paraginita, cu instalatiile ruginite si peretii plini de mucegai este dispensarul. Inauntru, oameni cu manusi si fulare asteapta sa intre la doctor.

Odata intrati in cabinet, pacientii care n-au facut deja pneumonie sunt expusi altor riscuri. Instrumentarul este foarte vechi.

In toate cabinetele satesti sunt astfel de probleme. Dr. Gherghina Alexei, medic de familie in comuna Daramanesti, judetul Dambovita, spune ca toate investitiile sunt facute pe banii medicilor, asa ca daca se mai sparge o teava, cabinetul ramane fara apa.

Dupa doua saptamani de controale si teste, inspectorii de la Directia de Sanatate Publica confirma ca situatia este cel putin ingrijoratoare.

Teoretic, medicii de familie pot accesa fonduri europene pentru modernizare sau pot cere ajutor din bugetul local. Practic, putin stiu sa isi faca dosarul. Pana atunci romanii se inghesuie cu miile direct la camera de garda unde in mod normal ar trebui sa ajunga doar urgentele. 

Adevarul socant despre spitalele din Romania. Cum au reactionat directorii?
CAMERA ASCUNSA. Adevarul socant despre spitalele din Romania
Sanatate la 15°. Pacientii unui spital din Eforie dardaie in saloane
VIDEO PROTVPLUS.RO