Ca sa nu aiba pierderi,multe firme nu vor sa aplice legea clauzelor abuzive
La o saptamana de cand a intrat in vigoare legea clauzelor abuzive, care permite rezilierea oricarui contract fara bani in plus, la sediul OPC se aduna teancuri de reclamatii.
"Platim taxe nejustificat", se plang multi clienti, care au vrut sa renunte la contractele de telefonie, internet sau cablu.
Zeci de abonati spun ca furnizorii de telefonie sau internet le cer inca penalitati, daca renunta la servicii inainte de termen. Sustin ca n-au primit nicio hartie scrisa si respecta propriul regulament.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
La fel a patit si un domn din Severin. El are cinci abonamente la o companie de telefonie mobila, iar saptamana acesta a vrut sa renunte la unul: "Mi-au spus nu se poate, pentru ca abia a trecut un an si ca trebuie sa platesc 75 de euro. I-am spus ca e o lege, dar ei au spus ca asta e politica lor interioara."
Si totusi legea spune clar: taxele abuzive nu trebuie sa mai existe in cazul in care renuntati la contract inainte de termen. In plus se aplica atat pentru contractele semnate de acum inainte, cat si pentru cele in derulare.
Inspectorii OPC spun ca legea este de partea clientului.
Constantin Cerbulescu, presedinte ANPC: "Fiecare incearca sa traga pe partea lui fiecare dintre aspectele legale, dar consumatorii trebuie sa inteleaga un lucru: ca aceasta lege exista!"
Singurul caz in care nu scapati de taxe este acela in care ati luat un telefon la promotie. Odata ce renuntati la serviciile operatorului respectiv, va trebui sa achitati contravaluarea lui.