Bucurestiul va avea o Academie de Tenis de 1,75 milioane euro, la Lia Manoliu
Construirea Academiei de Tenis, un obiectiv cu sase terenuri de tenis si o capacitate de 1.300 de spectatori in cadrul Complexului "Lia Manoliu", va costa municipalitatea 1,75 milioane de euro, inclusiv TVA.
Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a adoptat, in sedinta de sambata, proiectul de hotarare privind indicatorii tehnico-economici aferenti studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investitii "Academia de Tenis - Complex Sportiv «Lia Manoliu», Bulevardul Basarabia nr. 37-39, sector 2 Bucuresti".
Potrivit documentului, valoarea totala a investitiei este de aproximativ 1.750.000 de euro inclusiv TVA, suma urmand a fi alocata din bugetul municipalitatii, iar durata de realizare este de sase luni.
"Totodata aceasta locatie, inclusa in Complexul Sportiv National «Lia Manoliu», se doreste a fi un punct cheie de organizare a evenimentelor sportive la nivel mediu international", se precizeaza in expunerea de motive a proiectului de hotarare.
In document se mai arata ca studiul de fezabilitate propune construirea a sase terenuri de tenis dotate cu gradene pentru 1.300 de spectatori, vestiare, grupuri sanitare, spatiu de alimentatie publica si comert.
"Terenurile de tenis vor fi amplasate pe platforma care a gazduit linia de prefabricate pentru construirea Stadionului National care poate asigura stratul suport. Alegerea acestei solutii a avut in vedere avantajele pe care le prezinta prin reducerea costurilor atat pentru manopera, cat si pentru echipamente si utilaje, scurtarea termenelor de executie si dare in folosinta si, nu in ultimul rand, eliminarea factorilor nocivi care tin de activitatea de demolare, respectiv praf, zgomot, dificultati cu transportul", se arata in raportul de specialitate al proiectului de hotarare.
Astfel, corpul principal va fi o cladire cu o inaltime de 4,50 metri, iar cladirea care va adaposti anexa sportiva si grupurile sanitare urmeaza sa fie pozitionata langa terenurile de tenis.
Placa peste parter va avea rolul de terasa necirculabila, iar gradenele vor fi executate din beton armat. Distributia gradenelor se va face pe ambele parti ale terenurilor sportive si vor fi dispuse in lungul acestora.
"Parcarea autoturismelor va fi asigurata de parcajul adiacent terenului, iar in interiorul Academiei de Tenis a fost prevazuta o circulatie pietonala, care ocazional poate deveni carosabila", se mai arata in raportul de specialitate.
Sursa: Mediafax
Etichete: tenis, primar, primarie, CGMB, academie, PMB,
Dată publicare:
27-04-2013 14:49