Bucureştenii vor putea închiria trotinete electrice. De ce sunt mai rapide ca maşinile


Ultimul update: Vineri 19 Aprilie 2019 20:17
Data publicarii: Vineri 19 Aprilie 2019 18:12
Categorie: Stiri Sociale

Cei care s-au săturat de infernul de pe străzile din București nu ar trebui să uite că trotinetele și bicicletele electrice pot reprezenta o soluție. 

După modelul marilor orașe din Occident, unii investitori lansează servicii de închiriere a mijloacelor de transport verzi.

Pentru început este vizat centrul Capitalei, sufocat de mașini. Din păcate, lipsesc pistele pentru bicicliști, așa că dacă vă aventurați pe carosabil este foarte important să purtați căști de protecție! Aceste trotinete electrice pot atinge 24 de kilometri pe oră. O minune pentru București, unde viteza medie de deplasare a mașinilor este 19 km pe oră. 

În Occident există companii care închiriază sute de mii de trotinete electrice celor sătui să stea în ambuteiaje. Următoarea țintă va fi Bucureștiul, spune Bogdan Enoiu, cel care vrea să introducă în Capitală aceste vehicule mici și rapide.

 Bogdan Enoiu, reprezentant Flow: "Au început să invadeze toate orașele lumii, cu trotinetele electrice. Pentru următorii 10 ani, trotinetele electrice, bicicletele electrice, mașinile electrice sunt soluțiile pentru transportul urban mult mai curat. Vor civiliza și traficul rutier în București".

Trotinetele vor sta în standuri speciale, de unde le puteți închiria. Plătiți 2 lei pentru pornire, iar fiecare minut de închiriere o să va coste 50 de bani în plus. Media închirierii ar putea fi de 8 lei, timp suficient pentru a parcurge peste 6 kilometri, de la de la Casa Poporului până la Arcul de Triumf. 

Proiectul de mobilitate urbană cu trotinete electrice va avea standuri în fața firmelor mari, la gurile de metrou, în parcuri și se va desfășura în parteneriat cu Administrația Străzilor din București. Vor fi disponibile pentru închirieri după Paște, începând cu 10 mai, atât în Capitală, cât și în Cluj. 

Nu este însă singurul proiect de mobilitate urbană. Alți investitori vor să introducă și biciclete electrice. 

Andrei Botescu, reprezentant Pegas: "Vrem să construim în România biciclete de închiriat electrice, care au și modul de regenerare, ca să nu stăm să le încărcăm. Ele se vor regenera de la frânat, pedalat". 

Pentru a le putea închiria, va trebui să descărcați o aplicație, unde veți introduce datele de pe card. La standul cu trotinete scanați codul pentru deblocare.

Banii sunt retrași de pe card în funcție de durata închirierii. Un astfel de proiect a fost lansat de curând în Timișoara. Acolo, trotinetele electrice pot fi folosite în baza abonamentului de transport în comun.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Bucureștiul, orașul luminilor. Festivalul Spotlight a ajuns la a 5-a ediție
600 de blocuri din București, afectate de o avarie RADET. Când va fi remediată
Caz de meningită la Liceul Gheorghe Lazăr, din Capitală. Eleva a murit
VIDEO PROTVPLUS.RO