Bucureștiul, orașul luminilor. Festivalul Spotlight a ajuns la a 5-a ediție


Ultimul update: Vineri 19 Aprilie 2019 09:37
Data publicarii: Vineri 19 Aprilie 2019 07:47
Categorie: Stiri actuale

Bucureștiul este de joi seară orașul luminilor. Capitala găzduiește festivalul Spotlight, care, de 5 ani, aduce laolaltă artiști ce pun în scenă spectacole de lumină și dau naștere unor instalații inedite.

La deschidere, jocul de lumini a fost completat de un concert electrizant - cu Bob Sinclar în rolul principal.

Pe Calea Victoriei, care a îmbrăcat haine de sărbătoare, și-a făcut apariția și președintele Klaus Iohannis.

DJ-ul francez Bob Sinclar a fost cel care a dat startul festivalului Spotlight - care, pentru patru zile, transforma Bucureştiul în capitala luminilor.

Spectator: "Un show extraordinar. Foarte, foarte bun. Am venit astăzi tocmai pentru acest show."

Artistul spune că este pentru a doua oară în țara noastră şi se gândeşte deja la următoarea vizită.

Bob Sinclar: "Toţi îmi iubesc muzica, au cântat piesa "Love Generation", deci sunt foarte fericit că sunt aici. Vreau să vin mai des să mănânc "sarmale". Trebuie să le încerc."

După concert, oamenii au luat-o la pas pe Calea Victoriei, pentru a admira clădirile istorice scăldate în lumini şi instalaţiile venite parcă din viitor.

Spectator: "E foarte frumos că se întâmplă jocul ăsta de lumini chiar în mijlocul Bucureştiului."

În marea de oameni curioşi s-a aflat şi preşedintele Klaus Iohannis, care a luat parte la festival după deschiderea oficială în ţara noastră a Sezonului cultural România-Franta.

Printre cei care şi-au expus creaţiile s-a numărat şi câştigătorul unui concurs care a avut loc înainte de festival, la care au participat mai multe proiecte. A fost aleasă o singură idee, premiată cu o mie de euro şi susţinută financiar de organizatorii festivalului pentru a prinde contur.

Livia Zaharia, câştigătoare: "Ideea este relativ simplă şi generală şi atrage multă lume, în sensul că egalitate în diferenţa. Toţi suntem diferiţi, dar ne adunăm toţi în acelaşi punct şi anume sub cer."

Traseul ediţiei cu numărul cinci se întinde pe Calea Victoriei, fiind completat de spaţii de pe strada Lipscani şi din Piaţa Universităţii.

Cristina Nichimis, organizator: "Sunt 20 de instalaţii pe care oamenii le pot vedea pe traseu. În jur de aproape 100 de artişti care au participat. Sunt foarte multe instalaţii interactive, jocuri pe faţadele clădirilor. Un Bucureşti foarte frumos şi foarte interactiv."

În povestea pusă la cale de artişti puteţi intra până duminică seara. Spectacolul începe la ora 20, iar luminile se sting la miezul nopţii.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Reacția ministrului Mediului după ce cadavrul unui urs a fost batjocorit, în Buzău
A plecat la o plimbare cu ATV-ul, dar nu s-a mai întors. Cum l-au găsit salvamontiștii
Parlamentarii care vor să schimbe sistemul de notare. Ce cred despre elevii care chiulesc
VIDEO PROTVPLUS.RO