"Bradul" pentru care s-a platit 16.000 de euro. Festivalul Brazilor de Craciun a ajutat 2000 de copii sa ajunga la scoala
A fost o seara de poveste, cu scop nobil, in Bucuresti - asa cum se intampla de 14 ani incoace la Festivalul Brazilor de Craciun.
In prag de sarbatori, designeri, artisti si oameni de afaceri s-au intalnit pentru ca peste doua mii de copii sarmani sa primeasca o sansa la o viata mai buna.
23 de brazi, fiecare cu o poveste aparte, au fost scosi la licitatie. Astfel, s-au adunat 280.000 de euro, bani ce vor fi folositi pentru sprijinirea unor proiecte educationale.
Instalatii din lemn, sticla sau scaune, asa arata pomii neconventionali creati pentru "Festivalul brazilor de Craciun", pentru care s-au dus negocieri aprige.
Licitatia a avut in acest an doua vedete. Pentru Bradul Gradinitei Vesele, realizat din 17 scaunele rosii pentru copii, un om de afaceri a platit, fara sa stea prea mult pe ganduri, 16.000 de euro.
La fel de ravnita a fost si opera Irinei Neacsu - un scaun. A ales ca bradul semnat de ea sa arate asa deoarece, spune designerul, Craciunul inseamna asezare, pace interioara si regasire.
Cu inima deschisa, la eveniment au venit foarte multi oameni cunoscuti, dispusi sa dea o a doua sansa copiiilor din familii nevoiase.
"Cred ca orice om cu bani e usor de convins. Cred ca de fiecare data cand am fost cu cineva intr-un centru si a vazut copiii cu ochii lui, copii care isi doreau sa invete si nu reuseau sa ajunga la scoala, din momentul ala nu a mai fost nevoie de niciun efort suplimentar", a explicat Andi Moisescu.
Ionut are 12 ani si a fost ajutat de organizatia Salvati Copiii, iar acum viseaza sa ajunga pictor. "Mie imi place la scoala sa invat, sa citesc si sa scriu", a spus Ionut.
Festivalul Brazilor de Craciun, patronat de asociatia "Salvati copiii", a ajuns in acest an la a 14-a editie. In primele 13 editii s-au strans, in total, 2.824.000 de euro, bani cu care au fost ajutati peste 2000 de copii.