Bolnavii de la Spitalul Bagdasar-Arseni, tratati printre mormane de moloz
Se evacueaza, dar nu se stie unde, cand si cum! Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitala este, de cateva luni, in consolidari anti-seism.
In corpul central, toate lucrarile se fac mutand pacientii dintr-un loc in altul. Problema este ca spatiul de manevra s-a epuizat. Si, nici pana astazi, Ministerul Sanatatii nu a decis clar unde si pentru cat timp va duce bolnavii, aparatura si medicii.
Banii pentru reconstructia spitalului vin de la Banca Mondiala. Ar fi trebuit cheltuiti pana la finele anului. Altfel, adio finantare!
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pana una-alta, lucrarile s-au oprit. In Spitalul Bagdasar-Arseni sunt 560 de paturi si 1.100 de angajati. Corpul A, subred si vechi, trebuie refacut din temelii, lucru imposibil cu bolnavi in saloane, aparate pe hol si medici la lucru.
Conducerea sustine ca Ministerul trebuia sa evacueze cladirea in siguranta, dar n-a facut nicio miscare timp de doi ani. Dar nici sefii spitalului nu s-au implicat suficient, spun angajatii.
Mai mult, angajatii se tem ca unele sectii ar putea fi transferate cu totul in alte spitale. Sunt simple zvonuri, spun cei din Minister.