“Boc cel mic nu ne da nimic!” Profesorii, din nou in strada!

Ultima actualizare: 23-10-2012 11:24

UPDATE: Pe zi ce trece protestele profesorilor capata amploare, iar oamenii striga cat ii tin puterile un lucru cat se poate de indreptatit: sa se respecte legea si sa primeasca majorarile salariale castigate in instanta.

Profesorii din Buzau care n-au mai intrat in clase de 2 saptamani au protestat din nou in fata prefecturii. Stiu doar un lucru: au castigat in instanta dreptul de a primi salarii mai mari cu 33%, deci trebuie sa primeasca acesti bani.

Guvernul insa a facut o Lege a salarizarii care a intrat in vigoare de la 1 ianuarie si nu vrea sa tina cont de aceste hotarari judecatoresti atunci cand se face reincadrarea. Promite in schimb ca va da majorarile castigate, dar esalonat, nu la fiecare salariu, asa cum cer oamenii.

Protestele nu se inchie aici. Miercuri profesorii din alte doua judete ies in strada. In Bucuresti 2.000 de dascali si-au dat intalnire in fata Guvernului si vor participa la un mers catre Ministerul Educatiei.

Intre orele 11 si 13 luati in calcul asadar sa ocoliti pe cat posibil traseul Piata Victoriei - Gen. Berthelot, pe unde vor merge protestatarii.

Peste 300 de sindicalisti din educatie si administratie au protestat in fata Prefecturii

Cluj

Principalele nemultumiri sunt legate de sumele destinate cheltuielilor de personal stabilite pe baza standardelor de cost, care nu sunt suficiente pentru anul 2010, faptul ca vor fi reduse 15.000 de posturi din invatamantul preuniversitar de la 1 septembrie 2010, dar si faptul ca Guvernul Boc a sistat acordarea fondurilor necesare continuarii investitiilor.

Aproape 200 de profesori afiliati la CNS Cartel Alfa au pichetat sediul Prefecturii Brasov. Ei au inaintat prefectului, Ion Gontea, memorii in care isi prezinta nemultumirile si revendicarile pentru a fi transmise mai departe Guvernului.

Sindicalistii din Educatie contesta si proiectul Legii Educatiei nationale, pe motiv ca acesta contine prevederi care ii afecteaza direct pe salariatii din invatamant.

Dascalii si-au iesit din minti la Buzau! Au asediat Inspectoratul Scolar

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO