Bilant dezastruos la inceperea cursurilor universitare.30 de specializari de la stat au fost inchise
Aproape 30 de specializari de la stat au fost inchise pentru ca locurile au ramas neocupate. Este vorba, in special, de invatamantul la distanta, de la Comunicare si Limbi straine, pana la forme de Inginerie, care nu mai sunt cautate.
Facultatea de Litere, Universitatea din Bucuresti, vine cu urmatoarea clarificare:
Programul de studiu Comunicare si Relatii Publice, Invatamant la Distanta, s-a transformat in Invatamant cu Frecventa Redusa. Schimbarea a avut loc pentru anul I, programul de studii functioneaza in continuare pentru anii superiori.
In acest an au fost cu 40.000 mai putini absolventi cu diploma de Bac, fata de acum doi ani. Iar cei care au vrut sa mearga la facultate s-au orientat si dupa sansele de angajare.
Daca ne luam dupa specializarile inchise, intelegem ca nu mai au cautare Teologia, Fizica, Ingineria urbana si Securitatea politica.
Alegeri 2024
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu trei zile înaintea alegerilor
11:57
Ce salariu are președintele României. Unde se situează Klaus Iohannis față de alți șefi de stat din Europa
11:43
Alegeri prezidențiale 2024, programe electorale. Candidații promit „lapte și miere”, deși puterea președintelui este limitată
Universitatea Ovidius din Constanta a inchis cele mai multe programe cu frecventa normala.
In paralel cu o recomandare europeana pentru desfiintarea cursurilor la distanta, universitatile s-au trezit cu studenti putini.
In multe zone din mediul academic, mai intai absolventii si abia apoi senatele universitare si-au dat seama ca invatamantul la distanta nu poate oferi aceeasi calitate ca si cel cu frecventa normala.
Universitatea din Bucuresti si Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative au lichidat doua asemenea programe de studii. E si greu sa inveti eficient comunicare si relatii publice, daca iti vezi profesorii rar.
Rectorii celor doua universitati bucurestene spun ca vor renunta din 2013 la si mai multe specializari.
Fiecare student in minus inseamna un gol de 1500 pana la 4000 de lei, cat e finantarea de la buget.
In locul specializarilor inchise, ar fi bune, spun profesorii, scoli post-liceale, care sa scoata meseriasi competenti.