A doua runda de inscrieri la facultate. ASE este din nou printre cele mai cautate universitati

Ultima actualizare: 07-11-2012 16:50

A inceput marea infruntare intre candidatii de mana a doua, sau mai bine zis, tinerii absolventi de liceu care au luat bacalaureatul abia in sesiunea de toamna.

Ca sa nu ii piarda de clienti, multe facultati au suplimentat locurile.

Alte institutii de invatamant superior, in schimb, au prelungit perioada de inscrieri, cu cel putin o saptamina. Anul acesta par sa fie iar la moda studiile economice. La Bucuresti, in fata ASE-ului, e coada ca vara.

Holurile Academiei de Stiinte Economice din Capitala au fost din nou pline de aspiranti la titlul de student.

De aceasta data doritorii sunt din categoria celor care au reusit sa treaca bacul de toamna. Printre ei si Cristian, un tanar cu plete, inele si accesorii rock , care vrea sa studieze economia ca sa preia firma mamei.

Locuri sunt la discretie, dar pe bani. Numai in ASE au fost suplimentate cu inca 820, dupa succesul nebun din vara. Si acum primeaza nota obtinuta la examenul vietii. Doar cine vrea sa studieze in engleza sau franceza da testul de limba.

LISTA. Cele mai bune universitati din Romania. Unde sa mergi daca vrei licenta, masterat si doctorat

Ca sa nu ramana fara studenti la 10 facultati din cadrul Universitatii Bucuresti, perioada de inscriere s-a prelungit cu 6 zile. Este vorba printre altele de facultatile de fizica, geologie, chimie si filozofie.

La concurenta cu scolile de stat sunt universitatile particulare, unde inscrierile au fost amanate chiar si cu o luna.

In anul universitar care va incepe pe 1 octombrie, in amfiteatre vor fi aproximativ 95.000 mii de studenti, din care o treime in institutii particulare si restul la stat.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO