Batute de soti, sunt nevoite sa se intoarca in iad din cauza crizei

Dată publicare: 19-08-2010 00:00
Dată actualizare: 04-08-2012 04:46


Efect dramatic al crizei - femeile fugite de acasa din cauza batailor sotilor sunt nevoite sa se intoarca la cei care le-au maltratat. In judetul Brasov, unicul centru unde se refugiau victimele violentei in familie a fost desfiintat.

Era finantat exclusiv din banii Consiliului Local care acum nu-si mai permite aceasta cheltuiala. Decizia le condamna practic pe femei si pe copiii lor la o noua viata de chin - fie alaturi de barbatii violenti, fie sub cerul liber, prin gari sau pe strazi.

In cei 5 ani de la infiintare, prin centrul de la Fagaras au trecut mai bine de 300 de persoane - femei si copii batuti, amenintati, infometati. Victimele sunt din toata tara - si tocmai acesta pare sa fie unul dintre motivele desfiintarii.

Anual, cheltuielile centrului se ridica la 150.000 de lei, bani pe care primaria Fagaras nu si-i mai permite. Chiar si cei Directia pentru Protectia Copilului ridica din umeri. Pentru copiii aflati acum in acest adapost exista solutia internarii in centre de plasament. Pentru mamele lor, insa, nu exista iesire.

 

Tags: agresiuni,


VIDEO PROTVPLUS.RO