India,singura tara in care au mai murit bebelusi intr-un incendiu la spital

Dată publicare: 19-08-2010 00:00
Dată actualizare: 10-08-2012 19:06


explozie maternitatea Giulesti

Singura tara unde a mai existat o tragedie similara cu cea din Romania este India - unde, la 31 ianuarie 2009, au fost calcinati sau sufocati din pricina fumului cinci copii cu varste intre trei si sapte zile, informeaza Gandul.

La sectia pentru nou-nascuti a Spitalului Rajendra din orasul Patiala (statul Punjab, nord-vestul tarii), s-a petrecut o tragedie in conditii similare celor intamplate la maternitatea Spitalului "Panait Sarbu" din Giulesti.

Catre relatari referitoare la acest eveniment din India duc cautarile efectuate prin motorul de cautare Google, catre care i-a indreptat pe jurnalisti ministrul Sanatatii de la Bucuresti, Attila Cseke.

Oficialul a fost foarte deranjat, in timpul conferintei de presa de ieri, de intrebarile legate de gravitatea evenimentului. Atragand atentia ca tragedia din Giulesti nu este unica in lume, ministrul le-a pus in vedere jurnalistilor urmatoarele: "Va pot pune la dispozitie o lista a unor astfel de spitale".

Cei prezenti la conferinta au insistat, solicitand exemple concrete de de spitale sau de state unde au avut loc incendii similare.

Citeste mai multe despre acest subiect, pe www.gandul.info

Sursa: Gandul


VIDEO PROTVPLUS.RO