Bani europeni pe apa Sambetei! Merele, scumpe la vedere in scoli!


Ultimul update: Miercuri 17 Octombrie 2012 02:24
Data publicarii: Marti 04 Mai 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Primele si cam ultimele mere din acest an scolar au ajuns pe bancile elevilor, langa corn si lapte. Este vorba despre un program european pus in practica romaneste: se aplica intr-un singur judet, Calarasi.

Si nici n-a inceput bine, ca se va termina pentru ca pana la finalul cursurilor mai este doar o luna. Asa ca putem spune ca dezinteresul autoritatilor ne-a facut sa pierdem cateva milioane de euro, cat este finantarea Uniunii.

Mere in valoare de sase milioane de euro nu au ajuns inca la elevii din Romania, desi banii europeni pentru aceste fructe erau pregatiti de anul trecut. Singurii norocosi sunt scolarii din Calarasi, doar autoritatile din acest judet organizand licitatii in acest sens. Insa nici copiii de acolo nu vor simti prea mult gustul fructelor. Programul se incheie odata cu anul scolar, adica peste o luna.

Si asta nu e tot! Producatorii de mere din Romania se plang de faptul ca fructele care ajung in clase sunt din strainatate.

Asta in vreme ce fructele noastre care au fost culese anul trecut s-au stricat in depozite in asteptarea programului guvernamental.

Guvernantii spun ca intreaga vina pentru intarzierea programului o poarta autoritatile locale care nu au organizat inca licitatii pentru achizitionarea fructelor.

Copiii vor invata din scoala cum sa-si ingrijeasca dintii!
Scandalul alocatiilor: mii de elevi nu si-au primit banii de luni de zile
VIDEO PROTVPLUS.RO