A inceput evaluarea nationala pentru elevii de clasa a VIII-a!


Ultimul update: Vineri 19 Octombrie 2012 10:37
Data publicarii: Marti 04 Mai 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Multi elevi s-au prezentat la examenul care le-a inlocuit teza cu subiect unic fara sa stie prea multe despre ce ii asteapta.

Fara cine stie ce emotii si multi dintre ei pregatiti pentru copiat, elevii de clasa a opta au sustinut marti dimineata un examen despre care spun ca nu stiau mare lucru.

Copiii au primit doua subiecte pe care nu le-au studiat la clasa - o poezie de Ion Pillat si un text despre arta fotografiei. Li s-a cerut sa recunoasca figuri de stil, sa vina cu solutia la cateva exercitii de gramatica si sa faca un rezumat.

Cam toti se plang insa de faptul ca la noi fiecare an aduce o noua schimbare in sistemul de invatamant.

Pe de alta parte, profesorii spun ca aceasta evaluare este una de nivel european, iar cerintele sunt pentru un nivel mediu de cunostinte.

La acest examen se pune accent in mod special pe exprimarea corecta in scris si vorbre a elevului, abilitate de analiza a unui text literar la prima vedere

Pe 12 mai, elevii vor sustine si examenul la matematica.
Media de admitere va fi formata din: 25% notele de la tezele unice pe care elevii le-au dat in clasa a 7-a, inca 25% media de la evaluarile nationale si restul de 50% media claselor 5-8.

Tags: elevi, examene,

Scoala cu patru ore pe zi, liceu de trei clase si examen la calculator!
Scandalul alocatiilor: mii de elevi nu si-au primit banii de luni de zile
VIDEO PROTVPLUS.RO