Aveti grija la regulile rutiere din alte tari, altfel riscati amenzi uriase
Mare atentie daca plecati de Paste cu masina in alte tari. Strainii au legi diferite, iar politistii rutieri sunt neiertatori daca nu respectati regulile de circulatie.
Si sa nu credeti ca daca luati o amenda si n-o achitati, scapati de ea odata intorsi acasa. O comisie creata special la Bruxelles urmareste aceste sanctiuni in toata Uniunea Europeana si-i obliga pe ghinionisti sa le plateasca.
Viteza excesiva, conducerea sub influenta alcoolului, nefolosirea centurii de siguranta sau nerespectarea luminilor de semnalizare - acestea sunt cauzele pentru producerea a 75% din accidente in tarile din Europa.
Alegeri 2024
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu două zile înaintea alegerilor
Daca luati amenda pentru una dintre aceste incalcari ale codului rutier veti fi urmarit pana cand veti plati amenda. Daca nu o faceti, in cel mult o luna de la revenirea in tara puteti avea surpriza sa primiti interdictie de calatorie in statul in care ati fost amendat.
Astfel de masuri sunt menite sa previna pe cat posibil accidentele rutiere. Occidentalii sunt de parere ca o amenda mare il sperie pe sofer si il determina sa fie mult mai prudent.
In Bulgaria si Grecia puteti fi invitat chiar la sectia de politie ca sa platiti penalizarile inainte de a parasi aceste tari. Tot acolo, dar si in Turcia, sunt interzise aparatele anti-radar. Nu respectati regula, atunci riscati sa dati 2000 de euro, iar in Grecia puteti fi chiar si retinut.
In ideea in care alegeti destinatii mai putin populare, cum ar fi Macedonia sau Ucraina, trebuie sa aveti cartea verde a masinii, iar daca nu sunteti proprietarul autoturismului aveti nevoie de o procura tradusa si legalizata sau de contractul de inchiriere al autoturismului.
Ministerul Afacerilor Externe le recomanda tuturor celor care vor sa plece in strainatate in aceasta perioada sa isi faca asigurari medicale si sa nu plece fara un ghid de calatorie pentru tarile pe care le tranziteaza.