Autostrazile vor fi pazite cu arma in mana. Solutia extrema impotriva hotilor de fier vechi

Ultima actualizare: 18-11-2012 04:15

Este ultima idee a ministerului transporturilor, care sustine ca nu mai poate sa-i opreasca pe hoti sa distruga semnalizarea rutiera si sistemele de siguranta, inclusiv telefoanele de urgenta.

Firmele de paza care vor sa castige licitatiile trebuie sa obtina mai intai permise de port arma, de la politie.

Telefoanele de urgenta functioneaza, insa doar pe o bucata de cel mult 20 de kilometri din Autostrada Soarelui. Adica tronsonul unde o firma specializata are grija sa intervina cand telefoanele se strica, ori sunt furate.

Asta se intampla pentru ca hotii nu au frica de paza, cred autoritatile, care isi pun sperantele intr-o solutie radicala.

Pentru a preveni astfel de cazuri, cand telefonele de urgenta au fost pur si simplu furate cu totul, ministerul transporturilor le cere firmelor de paza sa aiba angajati puternici din punct de vedere fizic.

Acestia ar urma sa frecventeze cel putin o data pe saptamana sala de sport. In plus, trebuie sa fie dotati cu arme letale, pe care sa stie le foloseasca, daca situatia o va cere.

Politia este mai greu de convins sa lase oameni inarmati pe drumuri.

Licitatia pentru paza celor 400 de kilometri de autostrada a fost anuntata deja. Serviciul ar costa mai bine de 5 milioane de euro pentru urmatorii 2 ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO