Autoritatile cer unda verde pentru culturile de soia modificate genetic
"Stimati experti de la Bruxelles, in martie cel tarziu, agricultorii romani vor sa cultive un milion de hectare de soia, modificata genetic".
Sefii de la Ministerul Agriculturii si patronatele cer printr-o scrisoare Uniunii Europene sa permita din nou Romaniei sa produca soia modificata genetic.
Afacerea, cu incasari de 1 miliard de euro pe an, este contestata de cercetatorii stiintifici care sustin ca soia modificata poate afecta serios organismul.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Pana cand o sa ne lamurim in ce doza soia modificata genetic ne poate face rau pe termen lung, sefii de la Ministerul Agriculturii vor sa le propuna expertilor de la Bruxelles sa-i oblige pe toti marii procesatori din America, Argentina, Brazilia si China sa specifice pe etichete daca animalele din fermele respective au fost hranite cu furaje din soia modificata genetic.
Expertii de la Bruxelles ne-au interzis din 2007 sa cultivam soia, chit ca, indirect, prin importuri, o procesam si o consumam zilnic.
Specialistii de la Ministerul Agriculturii cred ca soia modificata genetic face mai mult bine decat rau: reduce cantitatea de ierbicide din sol si creste cantitatea de azot. Biologii se refera insa la sanatatea oamenilor atunci cand spun ca nu e buna.
Soia a scos din foame tari ca Argentina si Brazilia, insista si reprezentantii Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli. Iar noi o importam oricum. Romania cheltuie aproximativ 1,3 miliarde de euro pe an pe soia adusa din Brazilia, Argentina si Statele Unite.
In solicitarea trimisa la Bruxelles, patronatele cer macar acordul pentru cultivarea de soia modificata genetic in hrana animalelor.