Au coborât în beci să verifice damingenele cu vin, iar vecinii au dat alarma. Un bărbat a murit intoxicat
Un bărbat de 74 de ani, din judeţul Buzău a murit, iar soacra acestuia se află în stare gravă la spital, după ce ambii s-au intoxicat cu dioxidul de carbon emanat din fermentarea mustului.
Ambii au căzut ca seceraţi, unul după altul. Vecinii au încercat să le acorde primul ajutor celor doi, dar pentru bărbat era prea târziu.
Bărbatul de 74 de ani locuia împreună cu soacra lui în satul Ştiubei, din judeţul Buzău. Luni, omul s-a dus în beciul de sub garajul casei ca să verifice damigenele cu vin, dar nu s-a mai întors. Speriată, femeia a mers să vadă ce se întâmplă, însă în momentul în care a intrat înăuntru, a leşinat şi ea. Vecinii au fost cei care au dat alarmă.
"Am venit la dumnealor. La un moment dat am văzut lumina la beci şi m-am uitat şi în momentul în care m-am apropiat am văzut-o pe ea cu faţa în sus şi pe dumnealui în cap", spune o vecină.
Femeia care i-a găsit pe cei doi inconştienţi a sunat la 112 şi a chemat în ajutor câţiva vecini.
Bătrâna de 86 de ani a fost transportată la spitalul din Râmnicu Sărat.
Ala Savga, medic Spitalul Râmnicu Sărat: "A fost adusă o pacienta de 86 de ani în comă profundă. Pacienta se află la terapie intensivă, a fost intubată."
Pentru ginerele ei, însă, nu s-a mai putut face nimic.
Autorităţile atrag atenţia că, în această perioada, butoaiele cu vin în fermentaţie trebuie să fie amplasate în încăperi foarte bine ventilate şi aerisite. Altfel, gazele emanate de acestea pot fi un pericol mortal.