Asistații social dintr-o comună preferă să o ia la vale pământul peste ei decât să muncească


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Vineri 03 Noiembrie 2017 13:17
Categorie: Stiri Sociale
Primaria Romanesti

Deși localnicii din comuna Românești stau într-o zonă de eroziune și nu au niciun petic de pădure, aceștia nu sunt deloc îngrijorați și nu se îngrămădesc să participe la un proiect de împădurire.

Primăria Românești derulează un proiect de împădurire a 70 de hectare cu 1,1 milioane de lei, bani pe care îi primește de la Administrația Fondului de Mediu.

Deși viața localnicilor ar urma să se îmbunătățească din toate punctele de vedere, programul s-a lovit de un obstacol mult prea puternic: lenea asistaților social.

Constructorul se plânge de lipsa forței de muncă locale, altfel spus nu găsește oameni care să sape gropile și să planteze copacii, cei câțiva muncitori fiind din statul vecin, Potângeni.

Așteptăm muncitori sezonieri, harnici și dornici să-și câștige pâinea zilnică cinstit, cu demnitate. Program de lucru 8 ore, se asigură masa zilnică”, a scris primarul Ioan Stegariu pe Facebook.

Fără succes însă. Edilul a reușit să convingă o singură persoană din comuna în care 30 de oameni primesc ajutor social.

Dacă am avea măcar 40 de oameni, atunci lucrările s-ar termina în 69 de zile, cât prevede contractul. Firmei câștigătoare i-ar fi mai convenabil să aibă forță de muncă din comuna noastră, plătită din banii ei. Ar evita costurile cu deplasarea și cazarea, iar pentru localnici ar fi o sursa de venit", a declarat primarul pentru Ziarul Evenimentul Regional al Moldovei.

Nici măcar faptul că stau într-o zonă de eroziune și pământul ar putea lua-o la vale spre casele lor nu îi sperie pe localnici, care nu vor deloc să participe la împădurire, pe bani. Autoritățile locale încearcă acum să găsească forță de muncă în comunele învecinate.

 

Sursa: Adevarul

VIDEO PROTVPLUS.RO