Filmele cu mafioti de pe retelele sociale. Ce se ascunde in spatele asasinatelor comandate pe internet pe sume mari de bani

09-05-2014 18:52


O practica inspaimantatoare este tot mai vizibila pe conturile de socializare: indivizi dubiosi cer asasinarea unor persoane si promit drept recompense sume mari de bani.

Ca intr-un film cu mafioti, o grupare de interlopi terorizeza mai multe familii si incearca astfel sa-i intimideze pe membrii lor.
Uneori posteaza fotografii cu persoanele vizate, printre care si copii. In felul acesta obtin taxe de protectie sau constrang diverse tinere, unele chiar minore, sa se prostitueze in strainatate.

"Ofer recompensa pe toata familia - suma de 80.000 de euro, urgent".

Asa suna una dintre oferte, insotita de fotografiile victimelor. Printre acestea si un copil de doi ani. Tanara care este tinta amenintarilor, alaturi de tatal, mama si sora ei de 15 ani, spune ca totul a inceput in urma cu doua luni. Un individ pe care il cunoaste de multa vreme i-a spus ca vrea sa o duca in strainatate sa se prostitueze.

"Zicea ca se scot trei mii de euro pe noapte, "o mie cinci sute eu, o mie cinci sute tu!" si am zis nu", a povestit fata.

Numarul de telefon al fetei a aparut la anunturile de videochat din ziare.

Victima: Eu pe unul singur il cunosc.
Reporter: Ai facut videochat pentru ei?
Victima: Nu. Mi-au zis, da, ca as fi facut videochat, prostitutie. Nu-i adevarat.

Tanara sustine ca in spatele amenintarilor promovate pe conturile de socializare se afla o grupare extrem de periculoasa cu increngaturi din Romania spre toata Europa.

Victima: Au terorizat o fetisoara de la Constanta, au terorizat-o in asa hal incat s-a aruncat de pe un pilon in mare. Asta vor sa imi faca si mie.
Reporter: Cine sunt ei, cu ce se ocupa ei?
Victima: Conduc bordeluri cu prostitutie, in afara, unde-i legal: Germania, Spania, Anglia, Qatar
.

"Eu am informat autoritatile. Seful de post a venit, a anuntat si el mai sus superiorii si deja cazul este in cercetare, in supraveghere", a spus Viorel Chirita, primarul comunei I.C.Bratianu, Tulcea.

Indivizii au nume de scena facute sa impresioneze: Asasinul Mafiei, Campionul sau Faraonul. Toti apar in fotografii cu arme si bani.

"Politistii postului de politie I.C. Bratianu au fost sesizati de o tanara din localitate in legatura cu o infractiune de amenintare. S-au demarat cercetarile si s-a intocmit dosar penal", a informat purtatorul de cuvant al IPJ Tulcea, Daniela Condrea.

Cazul nu este singular. Vizate au fost si familii din Galati, Constanta sau Tulcea. Unii dintre interlopi s-ar afla in strainatate sau chiar in penitenciar.

VIDEO PROTVPLUS.RO