Arhiepiscopul Tomisului a sfintit 60.000 de litri de apa in ajun de Boboteaza. Slujba va avea loc pe faleza Cazinoului


Ultimul update: Joi 08 Ianuarie 2015 00:06
Data publicarii: Luni 05 Ianuarie 2015 14:08
Categorie: Stiri Sociale

Peste tot in tara preotii au pregatit, de luni, butoaiele pentru apa sfintita care va fi impartita credinciosilor, marti, de Boboteaza.

La malul marii, apa a fost adusa la Catedrala din Constanta cu masinile de pompieri si a fost binecuvantata, pentu a deveni agheasma de arhiepiscopul Tomisului. Operatiunea de umplere cu apa a celor 130.000 de sticle pregatite pentru sarbatoarea de marti. Multi credinciosi au preferat sa ia apa sfintita inca de luni.

Slujba de Boboteaza va avea loc marti, pe faleza cazinoului din Constanta. Ca o noutate, Arhiepiscopul Tomisului va merge si la Harsova, pentru a sfinti apele Dunarii.

Surprinzator este ca in programul Arhiepiscopului se afla trecut si un moment in care va arunca trei cruci care vor fi recuperate din apa rece ca gheata de curajosi.

La Constanta, a fost o zi plina. In ajun de Boboteaza, Arhiepiscopul Tomisului s-a catarat pe masinile de pompieri ca sa sfinteasca 60.000 de litri de apa.

Spre deosebire de anul trecut, cand credinciosii au uitat de smerenie si s-au luptat pentru a pune mana pe sticlele cu apa sfintita, anul acesta a fost mai… liniste.

Voluntari, pompieri si militari, cu totii vor da o mana de ajutor la umplerea sticlelor cu apa sfintita

Oricine poate veni cu sticla proprie sa ia agheasma din cele 13 butoaie cu apa sfintita care vor ramane in fata catedralei pana marti la pranz. Apoi vor fi duse in procesiune pe strazile Constantei, in care trase de boi.

Marti pe faleza Cazinoului din Constanta, cei mai curajosi dintre barbati se vor arunca in apa marii dupa cele trei cruci care vor fi aruncate in larg de Arhiepiscopul Tomisului.

VIDEO PROTVPLUS.RO