Viata in arest la domiciliu, povestita de fiul Mamei Omida. "Eram cu doamna in pat, au intrat, au zis buna seara"
Arestul la domiciliu, impus de noul Cod Penal, pare sa fie o binecuvantare pentru inculpatii care pot scapa de celula.
Daca judecatorii le permit, ei stau acasa cu familia, iar zilele petrecute in arest la domiciliu se scad din pedeapsa finala. Insa cine nu respecta regulile se intoarce dupa gratii. Masura a eliberat o parte din celule si le usureaza munca investigatorilior.
Viorel Motoi, fiul pretinsei vrajitoare mama Omida, este judecat pentru tainuire si santaj. Dupa ce a stat in arest preventiv 3 luni, judecatorii au decis sa ii schimbe masura cu una mai blanda. Asa ca a fost plasat timp de sase luni in arest la domiciliu.
Alegeri 2024
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
Viorel Motoi, inculpat: "Dupa o perioada de cateva zile, o saptamana, uiti domnisoara. Raul se uita repede si ai intentia sa iesi afara. Faptul ca vii din iadul acela, consideri curtea, strada un rai, esti cu familia ta."
Cu toate acestea Motoi recunoaste ca cel mai greu moment a fost cand unul dintre copii lui a fost lovit pe strada de masina.
Viorel Motoi, inculpat: "Eu eram aici si nu puteam sa ajung pe cealalta strada , paralela cu a mea. Primul instinct a fost sa ies pe poarta!"
Dar nu a iesit pentru ca risca sa piarda arestul la domiciliu si sa ajunga dupa gratii. Putea fi vazut de cineva sau chiar de politistii care fac controale neprevazute.
Viorel Motoi, inculpat: "Eu eram cu doamna in pat si au intrat la 2 noaptea. Au intrat, au zis buna seara, au inchis usa la loc si eu m-am dat jos din pat si am iesit pe hol sa semnez."
Masura arestului la domiciliu are avantaje, dar si dezavantaje: titularii nu au voie sa paraseasca locuinta, insa, daca au curte, pot sa stea in gradina. In schimb, cei care stau la bloc, nu au voie sa iasa din apartament pe scara blocului sau in gradina din fata cladirii.
De asemenea, cei arestati la domiciliu, nu au voi sa ia legatura cu cei implicati in dosarul lor, dar pot fi vizitati de prieteni sau rude. Cel mai important insa, toate zilele de arest la domiciliu se scad din pedeaspa.
Printre beneficiari se numara: fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, baiatul fostului sot al Elenei Udrea, Alin Cocos, fostul judecator al Curtii Constitutionale, Toni Grebla, presedintele consiliului judetean Brasov, Aristotel Cancescu, dar si o parte din inculpatii in dosarul gala bute: Gheorghe Nastasia si Stefan Lungu, subalternii Elenei Udrea.
Oleg Burlacu, avocat: "Exista posibilitatea in momentul in care se ajunge la o pozitie de colaborare cu organele judiciare, se i se ofere o alta masura mai putin restrictiva dar care in esenta sa ii asigure inculpatului doar un confort psihologic cu aceleasi atributii vizavi de ingradirea libertatii de miscare."
Daca acestia incalca regulile, pot ajunge dupa gratii, asa cum a patit Tudor Pendiuc, primarul din Pitesti, care a fost interceptat cand vorbea cu o consiliera, implicata in dosar.
Suspectii pot parasi perimetrul determinat doar in anumite cazuri: pentru a merge la instanta, in cazul unei urgente medicale sau al unui accident casnic.
Sursa: Pro TV
Etichete: inchisoare, arest, condamnare, arest la domiciliu, inculpati,
Dată publicare:
06-04-2015 19:07