Radu Mazare a fost incarcerat in arestul Politiei Capitalei. Cat va sta acolo primarul Constantei

Ultima actualizare: 06-04-2015 07:09
mazare

Primarul Constantei, Radu Mazare, a fost dus, vineri seara, in arestul central Politiei Capitalei, din cel al Politiei Constanta, dupa ce a fost arestat preventiv.

Mazare a stat, de joi dupa-amiaza, dupa pronuntarea deciziei de arestare in cazul sau, de instanta suprema, in arestul Politiei Constanta. Masura a fost luata in dosarul in care este acuzat ca a luat mita 9 milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit in obtinerea de autorizatii.

Vineri seara el a fost adus la arestul Poltiei Capitalei, unde ar urma sa isi petreaca restul perioadei de detentie, informeaza Mediafax.

Instanta suprema a decis definitiv, joi, ca primarul Constantei, Radu Mazare, sa fie arestat preventiv pentru 30 de zile, in dosarul in care este acuzat ca a luat mita noua milioane de euro, de la firme pe care le-a sprijinit in obtinerea de autorizatii si respectiv castigarea unei licitatii, cu ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au admis, astfel, contestatia procurorilor impotriva deciziei de cercetare in libertate a primarului Constantei din 18 martie.

In acest caz a fost arestat preventiv si omul de afaceri Sorin Strutinsky, care este deja incarcerat, pe numele sau fiind emis un alt mandat de arestare preventiva, intr-un alt dosar.

Radu Mazare a fost trimis in judecata, vineri, de DNA Constanta intr-un alt dosar, in care este cercetat pentru vanzarea unor terenuri din Mamaia la preturi subevaluate, procurorii stabilind ca in acest caz bugetul Primariei Constanta a fost prejudiciat cu peste patru milioane de euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO