Elena Udrea ramane in arest preventiv si isi va petrece Pastele dupa gratii. Ce au anuntat avocatii
Elena Udrea ramane in arest preventiv iar asta inseamna ca isi va petrece Pastele dupa gratii. Ea a contestat prelungirea arestului preventiv, dar instanta suprema i-a respins cererea.
UPDATE 23:30 Elena Udrea ramane in arest preventiv. Este decizia pe care au luat-o joi magistratii Instantei Supreme dupa ce au judecat contestatia depusa de fostul ministru al Turismului in dosarul Gala Bute. Avocatii Elenei Udrea anunta ca vor depune o cerere pentru arest la domiciliu sau control judiciar.
UPDATE 19:35 Mereu zambitoare, dar mai putin vorbareata, Elena Udrea a intrat in sala de judecata din nou, in speranta ca va obtine eliberarea din arest. A petrecut deja 37 de zile dupa gratii si considera ca este o victima a procurorilor DNA care cer arestarea ei.
Pus pe glume, Rudel Obreja a luat in ras afirmatia anchetatorilor care considera ca el ar reprezenta un pericol social. Cel de-al treilea inculpat adus in catuse a fost Tudor Breazu, amicul Elenei Udrea. Cu totii sunt acuzati in dosarul ''Gala Bute'' si, spun procurorii, ar fi pagubit statul cu doua milioane de euro.
La finalul procesului, Udrea a fost dusa inapoi, dupa gratii. Prin avocat, a mai trimis un mesaj din care reiese ca nu mai crede in instanta de judecata.
"Lupta pentru libertate a Elenei Udrea se poarta cu oamenii lui Kovesi. Unul dintre judecatorii care analizeaza astazi contestatia avocatilor fostului ministru a fost consilier personal al Laurei Codruta Kovesi. (...) ... Practic, atat procurorii, cat si judecatorii sunt sau au fost ombilical legati de procurorul-sef DNA", a scris echipa de comunicare pe Facebook-ul Elenei Udrea.
UPDATE 19:00 Intr-un mesaj postat pe Facebook, echipa de comunicare a Elenei Udrea precizeaza ca "in argumentatia pe care a avut-o in fata completului de judecata astazi, ea a invocat, printre altele, si faptul ca alti politicieni acuzati de fapte de coruptie (printre ei si Valcov si Mazare) au fost lasati in libertate de ICCJ."
"Chiar a existat un schimb de replici cu procurorul care argumenta necesitatea arestarii preventive", se mai precizeaza in mesaj.
"Din aceasta perspectiva, deciziile in cazurile Valcov si Mazare, venite concomitent, desi nu au fost judecate in acelasi timp (cel putin teoretic ?!), par a nu fi intamplatoare, putand fi menite sa justifice o eventuala respingere a contestatiei avocatilor Elenei Udrea, lucru care ar fi putut sa bata la ochi", considera reprezentantii fostului ministru.
În argumentaţia pe care a avut-o în faţa completului de judecată astăzi, Elena Udrea a invocat, printre altele, şi ...
Posted by Elena Udrea on Thursday, April 2, 2015
UPDATE 13:15 “Speranta moarte ultima” a declarat avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea la finalul sedintei de judecata. Aparatorul a spus ca Udrea merita sa fie lasata in libertate deoarece nu exista probe la dosar in afara denuntului facut de Gheorghe Nastasia, fostul secretar general al Ministerului Turismului.
UPDATE 13:00 Echipa de comunicare a Elenei Udrea a postat pe Facebook urmatorul mesaj:
Lupta pentru libertate a Elenei Udrea se poarta cu oamenii lui Kovesi
Unul dintre judecatorii care analizeaza astazi contestatia avocatilor fostului ministru a fost consilier personal al Laurei Codruta Kovesi.
La fel cum consilieri ai lui Kovesi sunt si cei care instrumenteaza dosarul „Gala Bute”.
Practic, atat procurorii, cat si judecatorii sunt sau au fost ombilical legati de procurorul-sef DNA.
#Kafka
Lupta pentru libertate a Elenei Udrea se poartă cu oamenii lui KoveşiUnul dintre judecătorii care analizează astăzi...
Posted by Elena Udrea on Thursday, April 2, 2015
UDPATE 12:45 Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, a declarat, joi, ca procurorii DNA au justificat prelungirea arestului preventiv pentru fostul ministru al Dezvoltarii prin faptul ca aceasta a facut parte dintr-un guvern care a taiat pensiile si salariile. Afirmatia a fost facuta la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), dupa terminarea sedintei de judecata in care Elena Udrea a contestat prelungirea arestului preventiv in dosarul "Gala Bute".
"Procurorii au afirmat ca doamna Elena Udrea trebuie sa stea in arest pentru ca a facut parte dintr-un guvern care a taiat pensiile si salariile, lucru pe care noi l-am combatut ca nefiind o chestiune juridica. Toata incheierea fondului cuprinde o motivare care poate fi folosita la orice caz de coruptie. Judecatorul nu poate discuta despre fondul cauzei, ci despre masura preventiva si nu poate folosi termeni radicali, ca s-au savarsit infractiuni. Are obligatie de rezerva, in sensul ca trebuie sa foloseasca exprimari de genul 'sunt presupuse a fi savarsite infractiuni'. Pe de alta parte, motivarea pe care a folosit-o judecatorul fondului, cu schimbarea numelui Udrea, poate fi folosita la orice caz de coruptie din lumea asta", a spus Marius Striblea.
Marius Striblea a adaugat ca procurorii au invocat faptul ca Udrea trebuie sa stea in arest pentru ca este pericol public. El a spus ca anchetatorii pot considera "pericol public" pe oricine, sintagma putand fi usor interpretabila. "Doamna Udrea nu prezinta niciun pericol pentru ordinea publica si in acest moment nu mai exista niciun temei legal pentru ca masura preventiva sa fie prelungita. Activitatile pe care vor procurorii sa le desfasoare in aceste 30 de zile, din care au mai ramas 23, nu reclama starea de arest. Ele pot fi facute si cu doamna Udrea in stare de libertate. (...) Procurorii pot sa considere pericol public pe oricine. In actuala legislatie, sintgma 'pericol pentru ordinea publica' poate, cu un pic de imaginatie, deveni usor manipulata astfel incat si un copil poate fi un pericol pentru ordinea publica, chiar si un nou nascut, in ideea ca va creste odata si va fi un criminal", a precizat aparatorul fostului ministru. Avocatul Marius Striblea a subliniat ca masura preventiva in cazul Elenei Udrea "se transforma tot mai mult intr-o pedeapsa anticipata".
Fostul ministru a depus o contestatie la masura prelungirii arestului preventiv. Elena Udrea este in arestul Politiei Capitalei din 25 februarie, dupa ce a fost retinuta de procurorii DNA pentru abuz in serviciu in dosarul “Gala Bute”.
Pe 23 martie, judecatorii Curtii Supreme au acceptat cererea procurorilor de prelungire a arestului preventiv in dosarul “Gala Bute”. Elena Udrea a contestat aceasta decizie iar joi ar putea sa fie cercetata in libertate, pusa sub control judiciar sau in arest la domiciliu.
Fostul ministru Elena Udrea a venit la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), fiind insotita de politistii care au adus-o din arest, pentru a fi prezenta la judecarea contestatiei sale. In acelasi timp cu Elena Udrea, la ICCJ a fost adus si fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, inculpat si el in dosarul "Gala Bute". In aceeasi sala de judecata a fost adus si Tudor Breazu, administratorul mosiei de la Nana a Elenei Udrea. De asemenea, in sala se afla si Gheorghe Nastasia, fostul secretar general al Ministerului Turismului, care este arestat la domiciliu, dar a contestat aceasta masura, cerand una mai putin restrictiva.
Sedinta a inceput la ora 10. Elena Udrea nu a facut nicio declaratie, in schimb Rudel Obreja a spus "Feriti-va, ca vin pericolele sociale!".
Elena Udrea: "Trimiterea la <
Intr-un mesaj publicat pe Facebook, Elena Udrea considera ca arestarea sa este "o foarma de tortura" si ca pastrarea masurii de arestare preventive ar fi "o noua nedreptate", intrucat, sustine ea, nu exista nicio proba impotriva sa, in afara unor denunturi.
Nu există absolut niciun motiv ca Elena Udrea să rămână în arest preventiv. De aceea, credem şi sperăm că Înalta Curte...
Posted by Elena Udrea on Wednesday, 1 April 2015
Sursa: Pro TV
Etichete: dna, contestatii, elena udrea, gala bute, judecatori, iccj,
Dată publicare:
02-04-2015 10:05