Arafat vrea ca medicii specializati in SUA si Canada sa nu mai fie nevoiti sa-si echivaleze studiile
Decizie importanta pentru sanatatea din Romania. Ministrul Raed Arafat vrea medici specializati in Statele Unite, Canada sau Israel.
El a pus pe masa Guvernului un proiect de ordonanta de urgenta prin care diplomele acestora sa fie recunoscute in Romania, astfel incat doctorii sa nu mai fie nevoiti sa reia specializarile.
Dana a terminat facultatea de Medicina in Romania. Acum 10 ani a decis sa plece in Canada, unde s-a specializat in Psihiatrie. Acum vrea acasa, dar aici s-a izbit de birocratia din sistemul medical. Un an intreg a batut drumurile institutiilor ca sa-si poata echivala studiile. Acum lucreaza intr-o clinica particulara.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
In situatia ei sunt si alti medici, specializati in Statele Unite sau Israel. Ar fi extrem de utili, in conditiile in care in ultimii 5 ani, peste 11.000 de doctori romani au ales drumul strainatatii.
Si daca in Bucuresti e criza, in tara e si mai rau. La Iasi sau Vaslui, pe Chirurgie cardiaca si vasculara, pe Oncologie sau Anestezie sunt doar 4 medici specialisti la 10 posturi.
Pana acum doar pentru medicii care isi faceau studiile in Uniunea Europeana se echivalau diplomele.
Ministrul sanatatii Raed Arafat intentioneaza sa treaca printr-o ordonanta de urgenta o modificare a legislatiei actuale privind recunoasterea diplomelor. Actul propus guvernului ii vizeaza pe toti aceia care s-au specializat in SUA Canada si Israel.
In proiect ar putea fi introduse Noua Zeelanda si Australia. Ministrul sanatatii sustine ca modificarea nu intra in contradictie cu legislatia europeana, fiecare tara avind posibilitatea sa dea anumite derogari daca decizia e menita sa imbunatateasca activitatea medicala.