Apel pentru salvarea unei tinere imobilizate la pat. Ana a fost accidentată în drum spre școală


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 21 Noiembrie 2018 12:42
Categorie: Stiri Sociale

Accidentată grav pe o trecere de pietoni, imobilizată de trei ani într-un pat de suferinţă, o tânără din judeţul Iaşi, abandonată la naştere are mare nevoie de ajutor! Ana a fost accidentată când avea 15 ani, într-o dimineaţă în care mergea spre şcoală.

La trei ani de la nenorocire, dosarul încă nu a fost trimis în judecată, iar victima nu a primit nicio despăgubire. Din acest motiv, îngrijirea fetei care a suferit leziuni cerebrale importante este lăsată doar pe seama asistenţilor maternali.

Ana a fost abandonată încă de mică, iar la 3 ani, a fost luată în plasament de o familie. În 2015, a fost izbită de o maşină pe trecerea de pietoni şi a ajuns în comă la spital, cu fractura de bazin şi răni grave la cap.

DACĂ DORIȚI SĂ O AJUTAȚI PE ANA, ÎL PUTEȚI CONTACTA PE TATĂL EI LA TELEFON 0749.215.525.

După 3 luni, a început să fie conştientă, dar leziunile suferite la cap au imobilizat-o la pat, cu tetraplegie spastică.

Maria Olariu, asistent maternal, mama fetei: "O iubim foarte mult, de asta şi motivul pentru care nu vrea să o las pe Ana, câte zile o să am de trăit. La început ni s-a spus că nu are nicio şansă, dar cu timpul, după ce a ieşit din comă, a început să-şi revină."

Tânără, ajunsă la 18 ani, face tratamente de kinetoterapie, dar familia de asistenţi maternali care o îngrijeşte cu dragoste se descurcă foarte greu, doar din ajutorul de handicap al Anei şi indemnizaţia de la stat.

Pe de altă parte, dosarul deschis pentru vătămare corporală, în urma accidentului, nu a ajuns în faza de judecată nici până acum.

Ștefan Olariu, tatăl fetei: "Problema este că sunt trei ani acum pe 2 decembrie şi dosarul bate pasul pe loc."

Sandra Grădinaru, avocata Anei: "Există toate probele la acest dosar. A fost administrat un raport de expertiză şi o expertiză de către institutul de expertize criminalistice care indică, de asemenea, locul ca fiind trecerea de pietoni, avem persoană vinovată pe care o cunoaştem de trei ani de zile şi totuşi din cauze inexplicabile acest dosar nu este trimis în judecată nu am primit niciun răspuns."

Şoferul care a produs accidentul, un comisar de la Gardă de Mediu Iaşi, nu a vrut să comenteze situaţia.

Cei de la Parchet spun că procurorul care se ocupă de acest caz are în lucru aproape o mie de dosare, toate cu accidente rutiere şi de aceea ancheta mai durează.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Cazurile românilor care au primit zeci de mii de euro pentru a se muta în mediul rural
Avertismentul procurorului general cu privire la atacurile la care sunt supuşi procurorii
VIDEO PROTVPLUS.RO