Ministrul Justiţiei promite lapte şi miere în penitenciarele din România
La doar o zi după ce sindicaliştii din închisori i-au cerut demisia, Tudorel Toader le-a dat asigurări protestatarilor că le vor fi mărite lefurile, însă numai după ce vor ajunge la o înţelegere cu premierul şi cu ministrul Finanţelor.
Veşti bune primesc şi deţinuţii: pe lângă zilele de libertate aceştia vor câştigă şi bani mai mulţi. Statul le va permite să îşi vândă creaţiile din spatele gratiilor.
Ştefan Teoroc, liderul sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare: "De astăzi ne retragem această răspundere, sistemul penitenciar va cădea. Să vină să-l păzească jandarmii, Tudorel Toadel, Dragnea şi cine mai vrea. Din momentul acesta veţi vedea acţiuni de stradă săptămână de săptămână şi în faţă penitenciarelor."
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Tudorel Toader i-a liniştit însă rapid: vor fi angajaţi peste 1300 de oameni, directorii de penitenciare vor stă în funcţie doar 4 ani, iar statul va investi în modernizarea puşcăriilor vechi, dar şi în construirea a două noi penitenciare: unul la Caracal, dacă ministerul Apărării îşi va da în final acordul şi va fi convins că baza de la Deveselu e în siguranţă.
Ministrul Justiţiei le face promisiuni nu doar agenţilor de penitenciar, ci şi deţinuţilor. În curând cei care trăiesc în spatele gratiilor în condiţii precare, în spaţii supraaglomerate, vor primi la fiecare 30 de zile executate câte 6 zile de libertate. în plus, spune Tudorel Toader va fi modificată legea privind liberarea condiţionată aşa că deţinuţi vor putea pelca acasă înainte de a-şi fi şi ispăşit întreagă pedeapsa.
Astăzi, un deţinut care a primit cel mult zece ani de închisoare, poate fi eliberat dacă ispăşeşte două treimi din pedeapsa, iar dacă are peste 60 de ani, face doar jumătate.
Sursa: Pro TV
Etichete: justitie, proteste, tudorel toader, sindicate, penitenciare,
Dată publicare:
08-08-2017 13:28