Americanii si taiwanezii vin in ajutor romanilor din zonele defavorizate. Investitii straine in afaceri si cabinete scolare

Dată publicare: 24-03-2014 08:12
Dată actualizare: 27-03-2014 07:01


Cateva mii de americani si taiwanezi vin in ajutorul romanilor din zone defavorizate, prin intermediul unei fundatii. Banii nu merg direct la familii, ci se investesc in mici afaceri, cabinete scolare sau cluburi pentru copii.

Ca sa se asigure ca banii sunt cheltuiti cu folos, strainii se ocupa cate 10-15 ani de zonele in care au investit.

In cateva comune din Vaslui deja se vede ajutorul dat de taiwanezi si americani.

La o scoala din Negresti, fundatia a construit cu banii strainilor un cabinet medical. Astfel, peste 800 de copii nu mai sunt nevoiti sa mearga 30 de kilometri pana la cel mai apropiat doctor.

Si in comuna Todiresti strainii au ajutat cativa oameni sa isi puna propriile afaceri pe picioare. Familiei Soroceanu si altor 29 de localnici le-au cumparat cate 5 stupi de albine. Copiii invata si ei sa se ocupe de albine.

Donatorii tin de obicei legatura cu oamenii pe care ii ajuta. Le trimit bani daca au nevoie si se intereseaza de situatia lor.

Pe viitor, reprezentantii fundatiei spera sa-i numere pe romani si in randurile donatorilor, nu doar printre beneficiari.


VIDEO PROTVPLUS.RO