Amenintari cu proteste! Sindicalistii vor sa iasa in strada!


Ultimul update: Miercuri 07 Noiembrie 2012 12:36
Data publicarii: Luni 18 Ianuarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale
Proteste

Bogdan Hossu a declarat ca sindicalistii vor iesi in strada, saptamana viitoare, cerand Guvernului sustinerea somajului tehnic, in conditiile in care, de la 1 februarie, angajatorii sunt nevoiti sa trimita in somaj permanent 200.000 de angajati.

Hossu a precizat ca va incepe discutii cu patronatele din industrie, astfel incat, pana joi, sa inceapa un demers comun pentru prelungirea in 2010 somajului tehnic, care reprezinta o partajare a responsabilitatilor intre angajator, angajat şi stat.

Presedintele "Cartel Alfa" declara ca proiectele de acte normative aparute in ultimul timp, care prevad disponibilizari in educatie, asistenta sociala, administratie publica sunt facute de contabili, nu de experti, iar sindicatele se pregatesc de proteste.

Ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, a recunoscut ca in guvern exista deja un plan amplu de concedieri. Nimic mai mult.

Teoretic cele mai multe capete vor pica din administratia locala. De exemplu in primaria municipiului Bucuresti din cei peste 1000 de functionari 400 ar trebui sa fie dati afara.

Practic guvernul vrea sa stabileasca un numar maxim de angajati pentru primarii , consilii si prefecturi in functie si de numarul de cetateni pe care ii deservesc.

Nu toti primarii sunt impacati cu ideea celor din guvern. Vizati sunt se pare cei care au indeplinit conditiile pensionare dar si cei care nu au copii. Angajatorii trebuie sa tina cont si de calificativele obtinute de bugetari la ultimele evaluari dar si de eventualele sanctiuni disciplinare.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO