Alte opt cazuri de infectie cu West Nile, confirmate in Romania
Potrivit unui comunicat al Ministerului sanatatii, la cele sapte cazuri confirmate la inceputul acestei saptamani, s-au mai adaugat doua din lotul 1 de investigatii si inca sase cazuri noi. Astfel, numarul total de infectii in Romania se ridica la 15.
Datele au fost furnizate Ministerului sanatatii de Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile, in urma analizei probelor de laborator de la Institutul National de Cercetatare-Dezvoltare Cantacuzino.
Potrivit Ministerului sanatatii, in judetele Dolj, Alba, Buzau, Cluj, Ialomita, Galati, Sibiu, Teleorman si in Municipiul Bucuresti este confirmat cate un caz, in vreme ce in Mures sunt doua, iar in Constanta, patru.
La aceste 15 cazuri se mai pot adauga alte doua, aflate in prezent in investigare clinica.
Exista si vesti ceva mai bune care vin dintre minister si anume ca starea bolnavilor care primesc ingrijiri medicale este buna, cinci dintre ei vindecandu-se deja, si nu au mai fost inregistrate decese.
Specialistii in sanatate publica din cadrul Ministerului sanatatii recomanda populatiei sa ia in continuare masuri de protectie:
- sa evite expunerea la tantari, purtand imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi
- sa utilizeze substante chimice repelente de tantari
- sa impiedice patrunderea tantarilor in casa
- sa asigure desecarea baltirilor de apa din jurul gospodariilor, sa indeparteze recipientele de apa statuta.
Infectia West Nile apare la populatia adulta si poate avea efecte mai grave in cazul persoanelor care au alte boli asociate (copiii trec, de regula, neobservat peste infectarea cu virusul West Nile).
Care sunt simptomele si cum puteti trata virusul West Nile