Alte opt cazuri de infectie cu West Nile, confirmate in Romania

×
Codul embed a fost copiat

Potrivit unui comunicat al Ministerului sanatatii, la cele sapte cazuri confirmate la inceputul acestei saptamani, s-au mai adaugat doua din lotul 1 de investigatii si inca sase cazuri noi. Astfel, numarul total de infectii in Romania se ridica la 15.

Datele au fost furnizate Ministerului sanatatii de Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile, in urma analizei probelor de laborator de la Institutul National de Cercetatare-Dezvoltare Cantacuzino.

Potrivit Ministerului sanatatii, in judetele Dolj, Alba, Buzau, Cluj, Ialomita, Galati, Sibiu, Teleorman si in Municipiul Bucuresti este confirmat cate un caz, in vreme ce in Mures sunt doua, iar in Constanta, patru.

La aceste 15 cazuri se mai pot adauga alte doua, aflate in prezent in investigare clinica.

Exista si vesti ceva mai bune care vin dintre minister si anume ca starea bolnavilor care primesc ingrijiri medicale este buna, cinci dintre ei vindecandu-se deja, si nu au mai fost inregistrate decese.

Citește și
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Specialistii in sanatate publica din cadrul Ministerului sanatatii recomanda populatiei sa ia in continuare masuri de protectie:

- sa evite expunerea la tantari, purtand imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi

- sa utilizeze substante chimice repelente de tantari

- sa impiedice patrunderea tantarilor in casa

- sa asigure desecarea baltirilor de apa din jurul gospodariilor, sa indeparteze recipientele de apa statuta.

Infectia West Nile apare la populatia adulta si poate avea efecte mai grave in cazul persoanelor care au alte boli asociate (copiii trec, de regula, neobservat peste infectarea cu virusul West Nile).

Care sunt simptomele si cum puteti trata virusul West Nile

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Revista presei: Vezi topul oraselor infestate de virusul West Nile
Revista presei: Vezi topul oraselor infestate de virusul West Nile

Judetele unde exista bolnavi sunt: Alba, Sibiu, Dolj, Teleorman, Bucuresti, Galati si Constanta. Alte doua cazuri de infestare cu virusul West Nile sunt in evaluare. Oficialii de la minister au spus ca nu exista vreun vaccin de prevenire a imbolnavirii.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Roxana Mînzatu dezvăluie că vine
Roxana Mînzatu dezvăluie că vine "dintr-o familie foarte amărâtă". De ce s-a înscris în PSD pe vremea lui Iliescu

Propusă pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, a dezvăluit, că provine dintr-o familie săracă și social-democrată ”până la sânge”.

 

Manevra Iranului care ar lăsa loc de negocieri diplomatice în războiul din Ucraina. Ce le lipsește rachetelor livrate Rusiei
Manevra Iranului care ar lăsa loc de negocieri diplomatice în războiul din Ucraina. Ce le lipsește rachetelor livrate Rusiei

Iranul a livrat rachete Rusiei, dar fără lansatoarele necesare, pentru a fi folosite în Ucraina, ceea ce poate însemna că încă se mai are în vedere o soluție diplomatică.