S-a incheiat prima sesiune de admitere la facultate. Specializarea cu doar 10 locuri pe care s-au batut 800 de absolventi
S-a incheiat prima sesiune de admitere la facultate, iar reprezentantii universitatilor sunt multumiti. Locurile de la buget au fost ocupate in mare parte, la fel si cele cu taxa.
Cei mai multi tineri s-au inscris la IT, comunicare si limbi straine, iar cei mai putini la chimie, fizica si filosofie. Facultatile care nu vor avea studenti nici dupa sesiunea din toamna ar putea fi inchise.
Informatica le asigura absolventilor slujbe bine platite, asa ca la Universitatea Politehnica, Facultatea de Automatica este cea mai cautata. Au fost 600 de locuri pentru care s-au luptat peste 1500 de tineri.
La Universitatea Bucuresti au fost disponibile in acest an 4445 de locuri la buget. 22.000 de candidati si-au depus dosarele.
La Geografia turismului au fost peste 11 candidati pe loc, la Resurse umane din cadrul Sociologiei peste 9, iar la Publicitate, peste 8.
Ca in fiecare an, specializarea Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultatii de Limbi Straine a fost aprig disputata. Pe cele 10 locuri s-au inscris peste 800 de candidati. Concurenta este mare pentru ca studentii invata in limba straina pe care o aleg notiuni de economie sau juridice pe care le pot folosi cu succes cand se angajeaza.
In schimb, medicina nu mai este la fel de cautata ca pe vremuri. Pe cele 510 locuri bugetate de la specializarea medicina s-au inscris putin peste 2700 de candidati, iar la stomatologie au fost doar 1,5 pe loc.
ADMITERE FACULTATE 2015: Timisoara
La Universitatea de Vest din Timisoara si-au depus dosarele pentru admitere cu 15% mai multi studenti decat anul trecut. Cea mai mare concurenta a fost la Informatica, unde pe cele 45 de locuri bugetate au concurat aproape 450 de tineri.
In schimb, la Politehnica, au fost 4.355 de candidati pentru 2.280 de locuri platite de stat.
ADMITERE FACULTATE 2015: Cluj
Pentru al doilea an consecutiv, la Universitatea-Babes Bolyai din Cluj-Napoca specializarea Informatica a fost pe primul loc, urmata apoi de Psihologie si Litere.
In Cluj cea mai cautata specializare a fost cea de Informatica Economica unde concurenta a fost acerba: 13 candidati pe un singur loc. Surpriza a venit in schimb de la sectia de asistenta social, linia maghiara, unde anul acesta nu s-a inscris niciun candidat."
Paul Farcas, purtator de cuvant Universitatea „Babes-Bolyai": “Specializarile care nu au inregistrat niciun candidat in aceasta seisune de admitere probabil vor fi propuse spre radiere sau Universitatea Babes-Bolyai nu va mai cere acreditarea acestora.''
Acolo unde au ramas locuri libere va fi organizata o sesiune de admitere in septembrie.
Sursa: Pro TV
Etichete: bucuresti, cluj, specializari, admitere facultate,
Dată publicare:
28-07-2015 19:00