Acordarea stimulentelor, dezbatuta de sindicate si Ministerul de Finante

Ultima actualizare: 13-05-2012 09:33
Sorin Blejnar, ANAF, proteste

Reprezentantii sindicatelor si cei ai Ministerului Finantelor au inceput discutiile pentru stabilirea indicatorilor de performanta dupa care vor fi identificati angajatii care au contribuit la cresterea veniturilor bugetare si care vor primi stimulente.

"Nu vom veni cu noi criterii, ci vom elimina plata stimulentelor ca ajutor social si vom intra pe plata acestora pe criterii de performanta", a spus Sorin Blejnar, presedintele ANAF.

El a aratat ca unul dintre criteriile luate in calcul va fi aportul angajatilor la cresterea veniturilor bugetare. Presedintele ANAF a mentionat ca toti angajatii Ministerului Finantelor, ai Garzii Financiare si ai institutiei pe care o conduce au primit stimulente in primele sapte luni ale anului.

Blejnar a mai spus ca oferta inaintata angajatilor Ministerului Finantelor Publice privind acordarea stimulentelor este valabila doar daca salariatii reiau vineri dimineata munca.

Sute de angajati din Ministerul Finantelor si ANAF au declansat miercuri un protest spontan, care a continuat si joi, nemultumiti ca nu au primit in ultimele doua luni stimulente financiare. Ulterior, protestul s-a extins la nivelul intregii tari.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO