Salariul cerut de un măcelar român cu șomaj de 600 EUR în Germania: ”Mai bine stau degeaba, decât să muncesc degeaba”

Dată publicare: 20-10-2017 13:34
Dată actualizare: 29-10-2017 21:20


Aproape 1.500 de firme din toată ţara au căutat vineri să angajeze peste 25 de mii de oameni la bursa locurilor de muncă. Cele mai multe posturi vacante sunt în Bucureşti.

Firmele au nevoie de la economişti şi programatori până la confecţioneri, lăcătuşi şi agenţi de pază. Deşi oferta a fost bogată, în multe locuri din ţară angajatorii s-au plâns că prea puţini au fost interesaţi să se angajeze. De cealaltă parte, oamenii sunt nemulţumiţi că li se oferă salarii prea mici.

La bursa de la Braşov firmele au căutat să angajeze 2600 de oameni. Locurile de muncă au fost pentru mecanici auto, cameriste, şoferi de autobuz şi chiar IT-isti. Deşi oferta a fost bogată - doar 600 de şomeri au trecut pe la standurile angajatorilor.

Un bărbat, de exemplu, a lucrat ca măcelar în Germania şi primeşte şomaj acolo de 600 de euro, dar ar vrea să îşi găsească de lucru în România. Nu dorește însă să lucreze pe un salariu de 1.500 de lei, ci spune că și-ar dori mai degrabă 800 de euro.

”Mai bine stau degeaba, decât să muncesc degeaba”, spune bărbatul.

Şi firmele din Piteşti au venit cu o ofertă bogată de locuri de muncă. O mie de posturi au fost scoase aici la concurs. Fabrica Dacia are nevoie de 50 de angajaţi.

Aproximativ 300 persoane au trecut şi pe standurile firmelor prezente la Bursa din Gorj. Nu toţi voiau însă să se angajeze.

Cam aceeaşi situaţie şi la Iaşi. În Bucureşti, cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă au avut de ales din oferta a o sută de firme. Unele companii au adus la târg ochelari de realitate virtuală ca să le prezinte viitorilor angajaţi sediile unde vor lucra.

La Bursa din Bucureşti au fost scoase la concurs 5.000 de posturi.


VIDEO PROTVPLUS.RO