Metoda prin care un hacker din Cluj, cu 9 clase, a furat date bancare de pe 64.000 de carduri. Barbatul, retinut 24 de ore
Dupa 4 ani in care a facut avere din fraude bancare, un hacker din Cluj a ajuns pe mana procurorilor DIICOT. Poate ca nu s-ar fi intamplat asta daca n-ar fi incercat sa sparga si site-ul oficial al Presedintiei.
Cei de la STS neaga insa informatia. Culmea este ca barbatul, in varsta de 37 de ani, care reusise sa obtina datele confidentiale a peste 60.000 de oameni, are doar 9 clase.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Barbatul a fost retinut pentru 24 de ore pentru infractiuni informatice, dupa ce a fost audiat in cursul diminetii, urmand ca joi sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.
Teodor Bors a ajuns in fata procurorilor in urma unor descinderi care au avut loc in apartamentul lui din Cluj unde s-au gasit 153.000 de euro si 41.000 de dolari.
Banii, spun anchetatorii, i-a obtinut dupa ce a intrat fraudulos in 64.000 de conturi. Barbatul se pare ca avea legaturi si cu mafia ruseasca.
Initial, hackerul si-a cumparat o baza de date cu mailurile unor clienti ai mai mai multor banci din Romania carora le-a cerut datele personale, pe motiv ca banca ar fi suferit un atac informatic.
Odata ce clientii ii ofereau pe tava fara sa stie ca au de-a face cu un hacker periculos, datele conturilor, seriile si parolele, barbatului ii era foarte usor sa confectioneze mai apoi carduri false.
Toate operatiunile erau facute prin intermediul unor servere din China si Noua Zeelanda spun surse din acheta. Interesant este faptul ca rusii intrau pe fir doar cand romanul gasea conturi cu sume mari. Cu banii furati accesau platforme in care se tranzactiona bitcoin, pentru a-si asigura anonimatul iar mai apoi ii converteau in euro sau dolari.
Surse din ancheta spun ca hackeri rusi aveau un sistem de operare extreme de complex. Odata ce intrau in posesia datelor furnizate de clujean transferau banii in conturi din Elvetia si asa li se pierdeau urma.
Se banuieste ca barbatul a fost ajutat de iubita lui care a fost si ea dusa la audieri.
Sursa: Pro TV
Etichete: cluj, banca, diicot, hacker, bitcoin, card,
Dată publicare:
16-04-2014 10:58