iLikeIT. "Virusul Politia Romana si banii falsi". Cum sa va feriti de cele mai noi metode de fraudare de pe internet

Ultima actualizare: 16-04-2014 06:56

Probabil ca trebuia sa exista o prima data si pentru ceva de neimaginat, asa cum este cazul barbatului din Braila care si-a ucis copilul, apoi si-a pus capat zilelor din cauza unor obiceiuri nesanatoase pe internet.

A fost pacalit cel mai probabil de un virus, despre care am mai vorbit la iLikeIT. Asistam la o premiera, pentru ca nu s-a mai auzit de vreun virus de calculator care sa fi impins pe cineva la crima si apoi la sinucidere.

Una dintre cele mai cunoscute metode de pacalire in Romania este infamul virus Politia Romana. Au patit-o deja mii de romani care navigau pe site-uri de adulti. Amenintati cu amenzi uriasi, multi au platit chiar deblocarea. Hotii au strans sute de mii de euro. Cel mai recent caz a implicat IGP si o cunoscuta firma de la noi specializata in securitate informatica. Au gasit server-ul de unde se propaga virusul, dar il vedem acum lovind din nou. Din informatiile noastre se fac mii de euro pe zi din acest model de teapa. Important de stiut este ca Politia nu trimite amenzi prin internet si nu blocheaza calculatoare de la distanta.

Mai exista doua metode de fraudare in circulatie. Metoda Western Union (atunci cand gasesti un "chilipir" de vanzare pe internet si esti pacalit sa trimiti bani prin Western Union, fara ca tu sa vezi daca exista produsul cumparat cu adevarat), si metoda cu banii falsi. Aceasta ultima metoda, cu "banii falsi", este aplicata in cazul celor care vor sa vanda pe internet si devin victime ale unor tranzactii cu bani falsi.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO