A dat 100.000 de euro pe o casa care sta sa cada! Constructorul, de negasit
Din seria constructii aberante care ne pun viata in pericol din cauza problemelor de rezistenta, va prezentam inselatoriile cu locuinte de lemn.
O femeie din Bucuresti traieste un cosmar dupa ce a platit in avans toti banii unui patron, ca sa-i ridice o vila in stil canadian. A primit, in schimb, doar o structura ce sta sa se prabuseasca la cea mai mica pala de vant.
Proprietara a platit pana acum 100.000 de euro, in doua transe: inainte de inceperea lucrarii si dupa turnarea fundatiei. Constructorul s-a grabit "sa-i ia ochii". A facut niste pereti exteriori, dar inauntru... "un dezastru si asta se vede cu ochiul liber. Toate plafoanele aveau burti enorm de mari, apoi stalpii de rezistenta erau la jumatate din ceea ce prevedea proiectul, adica din 15 centimetri grosime constructorul i-a facut de 7", spune Irina Ciuciulete.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Realizand ca este inselata, femeia a cerut parerea a doi experti. Concluzii: peretii nu se imbina, stalpii de sustinere sunt prea subtiri, barnele de lemn au fisuri mari si nici nu s-au montat niste structuri care sa asigure constructia. Asadar, abateri majore de la proiect si risc urias de prabusire.
Constructorul a abandonat lucrarea si a disparut. Femeia a sesizat Inspectia in Constructii Bucuresti, unde surpriza: doi angajati au considerat ca nu sunt probleme de rezistenta, dar l-au amendat pe constructor cu 2.000 de lei, pe motiv ca a inceput lucrarea inainte sa obtina toate avizele.
Sesizat marti, inspectorul sef pe tara a dispus o ancheta interna, cerand si note explicative celor care ar fi ignorat complet ca ce au facut muncitorii "se numeste infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 10 ani".
"E dosar penal sau acuzatie penala, e infractiune. In momentul de fata nu-l cautam numai noi, il cauta si ANAF-ul si politia, il cauta inclusiv beneficiarul, ca sa vina sa repare ce-a stricat. Urmarim in continuare evolutia acestui dosar", a declarat inspectorul sef Ovidiu Corduneanu.
Sediul firmei vizate de aceasta ancheta a fost desfiintat, iar patronul nu mai raspunde la telefon. A ramas doar site-ul pe Internet, foarte atragator, care a pacalit-o initial si pe proprietara.