80% din milioanele de apeluri la 112, alarme false
Dispecerii numarului de urgenta 112 fac un apel catre toti romanii: cer insistent sa nu mai fie anuntati cand oamenii parcheaza aiurea, cand se plictisesc sau cand nu le mai curge apa de la robinet.
Aproape 80% dintre milioanele de apeluri primite de ei anul trecut au fost de acest fel. Adica alarme false, care i-au facut pe angajati sa iroseasca timp pretios.
Cei 80% inseamna ca 5 milioane de oameni chiar au avut nevoie de ajutor. Si poate ca au fost nevoiti sa astepte pentru ca operatorii erau ocupati cu restul de 20 milioane de apeluri false.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Bucurestenii au facut abuz de acest serviciu cu peste un milion de apeluri. Pe locul doi se afla judetele Dolj cu 922.000 si Iasi cu aproape 700.000 de apeluri.
Oamenii suna la 112 daca le este ridicata masina pentru parcare neregulamentara, daca nu curge apa calda la robinet sau daca li s-a intrerupt curentul. Noi si noi motive apar mereu.
Totusi, la nivel european stam destul de bine in ceea ce priveste numarul apelurilor false, daca ar fi sa ne uitam la Grecia unde 99% dintre apeluri nu sunt urgente. Sau la Slovacia cu 86%. In Suedia avem 58% si in Spania 55%. La polul opus, Estonia unde doar 1% sunt telefoane date aiurea.
Cei care suna nejustificat la 112 risca amenda de 1.000 de lei, insa mai grav este ca ii tin ocupati pe dispeceri si ii intarzie in preluarea apelurilor care intr-adevar sunt urgente.