76 de ani de la inaugurarea operelor lui Constantin Brancusi de la Targu Jiu. Cati localnici cunosc semnificatia acestei zile

Dată publicare: 28-10-2014 08:31
Dată actualizare: 31-10-2014 00:02


Au trecut 76 de ani de la inaugurarea operelor lui Constantin Brancusi de la Targu Jiu, iar acest lucru nu a trecut neobservat.

Cateva sute de tineri au marcat momentul si au participat, alaturi de reprezentanti ai autoritatilor locale, la un mars intre Masa Tacerii si Coloana fara Sfarsit.

Operele cunoscute in toata lumea reprezinta un omagiu adus eroilor cazuti in timpul primului razboi mondial.

Pentru a marca 76 de ani de la inaugurarea operelor lui Constantin Brancusi, multimea stransa langa Masa Tacerii a plecat pe jos catre zona de rasarit a orasului pe ritmuri de fanfara. La eveniment a fost prezenta si o delegatie a orasului francez Forbach, infratit cu municipiul Targu Jiu.

"Sunt foarte onorat sa fiu aici si sa particip la aceasta aniversare si inaugurare", a spus Laurent Kalinowski, primarul orasului Forbach.

Totusi, putini au fost cei care au stiut de ce s-a organizat acest mars.

"26 octombrie sau 27 nu stiu exact ce a fost atunci, a fost … ceva cu Brancusi. Aaaa. nu stiu, poate s-a nascut Brancusi sau nu stiu", a spus un localnic.

Odata ajunsi la Coloana Infinitului, fanfara a fost inlocuita cu muzica populara.

Ansamblul Monumental Calea Eroilor de la Targu Jiu, format din Coloana fara Sfarsit, Masa tacerii, Aleea Scaunelor si Poarta Sarutului a fost inaugurat pe 27 octombrie 1938 si a fost realizat de Constantin Brancusi in memoria soldatilor cazuti pe front in Primul Razboi Mondial.


VIDEO PROTVPLUS.RO