42% dintre tinerii romani stau cu parintii. Psihologi: Consecintele pot fi resimtite pe termen lung
Tinerilor romani le vine greu sa se desprinda de fusta mamei. Stau cu parintii si pana la 34 de ani, dupa cum arata un studiu recent.
Daca unii fug de responsabilitati si li se pare mai comod sa ramana acasa, altii nu au bani ca sa-si cumpere o locuinta, ori sa inchirieze una, pentru ca nu lucreaza.
La polul opus, se afla tinerii din tarile nordice, care parasesc de regula cuibul parintesc indata ce si-au incheiat scoala.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Cat a fost la facultate, Anamaria a locuit cu chirie, dar acum s-a intors la mama. Recunoaste ca a renuntat sa locuiasca singura din comoditate.
Romanii, locul 7 in lume la bani castigati online. Cum sa faci rapid bani pe Internet
La 28 de ani, Paul prefera sa economiseasca bani decat sa fie independent.
Psihologii spun ca tinerii ar trebui sa-si capete independenta dupa incheierea studiilor. In caz contrar, consecintele pot fi resimtite pe termen lung.
Taxa pe cel mai folosit aliment din lume. Toti europenii care il consuma trebuie sa o plateasca
"Cel mai negativ lucru care se intampla este ca se creeaza neajutorarea dobandita. Adica persoana respectiva se obisnuieste sa ramana in situatii care nu sunt bune pentru el, crezand ca nu este capabil sa se desprinda din acele situatii, indiferent ca vorbim de relatii sau slujba", a dezvaluit psihologul Cristina Fulop.
In Romania, din cei 3,3 milioane de tineri cu varste cuprinse intre 25 si 34 de ani, mai bine de 42% locuiesc alaturi de parinti.
Chinezii au lansat un smartphone mai tare decat iPhone 5 si Galaxy S III. Cum arata si cat de bun e
O alta cauza in afara celei materiale e data de faptul ca Romania e o tara de proprietari, iar familia e nucleul de baza. Spre deosebire de occidentali, care nu au nicio problema sa locuiasca toata viata cu chirie.
Exista totusi popoare cu un procent mare de migratie din cadrul familiei. Si vorbim aici in special de tarile nordice. In Danemarca, doar 1,9% din tineri mai impart aceeasi locuinta cu parintii, dupa implinirea varstei de 25 de ani.
Inca 2 tari apar pe harta Europei