Tara arde, alesii isi vad de drumetii, pe banii statului


Ultimul update: Duminica 06 Mai 2012 18:29
Data publicarii: Vineri 25 Iunie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Tara arde, alesii isi vad de drumetii. Spre exemplu, un primar si cinci consilieri dintr-o localitate din Turda vor pleaca in Macedonia, la un festival folcloric.

Dar nu pentru a-si pune in valoare talentele sau pentru a reprezenta tara. Cei sase oficiali doar insotesc 50 de copii dansatori. Cu precizarea ca ei calatoresc pe banii primariei, iar elevii pe banii parintilor.

Cei cinci consilieri si primarul nu vor da niciun ban din buzunarul lor pentru cazare, masa si transport pana in Macedonia, dar vor lua 95 de euro de fiecare din bugetul local. In schimb, parintii copiilor platesc cate 85 de euro.

Oficialii au fost grijulii. Pentru sejurul de patru zile si-au mai pus deoparte si cate ceva de cheltuiala. Adica, 65 de euro de consilier. Senini, unii dintre ei sustin ca atunci cand au votat, habar nu aveau ca dansatorii nu merg gratuit, la fel ca ei.

Consilierii care n-au prins deplasarea se declara revoltati si spun ca situatia este hilara, pentru ca acesti copii, cei mai solicitati pe durata turneului, isi platesc 100% cheltuielile, pe cand alesii locali sunt scutiti.

Povestea ar fi revoltatoare daca nu ar avea totusi si o latura comica. De pilda, presedintele de sedinta a aflat ca trebuie sa plateasca pentru excursia fiului sau, in timp ce voiajul lui e din partea statului.

Prinsi in fapt, consilierii promit ca vor incerca sa caute o solutie si sa ia din banii primariei si pentru copii. Dar cum e criza, cale lunga pana la identificarea fondurilor necesare.

Consilierii parlamentarilor: multi si foarte bine platiti din bani publici
Moft de milioane de euro: sedii noi pentru oficiile de cadastru
Primaria din Timisoara iroseste bani publici pe un call center
VIDEO PROTVPLUS.RO