Stână din Mureș, atacată de urs. Șase porci au fost măcelăriți de animalul sălbatic

24-06-2018 08:27


Masacru la o stână din judeţul Mureş. Şase porci au fost omorâţi şi alţi doi au fost răniţi de un urs, venit în căutare de hrană la grajdul unui cioban.

Paznicii de vânătoare spun că în zona nu trece o noapte fără ca fermele sau stanele să nu fie atacate de animalele sălbatice.

Incidentul s-a petrecut la o stână din apropierea localităţii Păsăreni, judeţul Mureş. Ursul a încercat prima dată să atace turma de oi, însă a fost alungat de câini. De aici, a pornit spre grajdul unde erau adăpostiţi porcii.

Primarul din localitate a venit la faţa locului să îl ajute pe fermierul păgubit.

"Trebuie să facem documentaţie, facem dosarul, am făcut fotografii şi apelăm la garda forestieră să vină. Am făcut toate procedurile", a explicat Szocs Antal, primarul localității.

După urme, pare să fi fost un urs de talie mijlocie, spun autorităţile.

"Numărul lor în fiecare an e în creştere. După estimările noastre, undeva între 15-20 de urşi. Noi avem 11 mii cinci sute de hectare suprafaţa fondului de vânătoare şi sunt în continuă mişcare, ei circulă mult noaptea", a transmis Szilaghi Vasile, paznic de vânătoare.

Deşi urşii sunt hrăniţi în pădure, cu toate acestea coboară în zona de câmpie şi atacă gospodăriile oamenilor. Vânătorii spun că până acum, în judeţul Mureş, nu au primit derogare şi niciun urs nu a fost împuşcat.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Tags: urs, atac, ferma, porci,

VIDEO PROTVPLUS.RO