Mărturia unei victime a stăpânilor de sclavi din Berevoeşti. „Turna pe mine apă fiartă, după care mă lovea cu ciocanul"

sclavi Berevoiesti

Un tânăr cu dizabilităţi, răpit de pe stradă şi transformat în sclav de gruparea infracţională din Berevoeşti, a dezvăluit în faţa procurorilor coşmarul prin care a trecut.

Constantin Rafailă a crescut la un centru pentru copiii cu dizabilități şi a ajuns să cerşească în faţa unei bisericii din Piteşti. De aici a fost răpit de membrii grupării infracţionale, în plină zi, potrivit Jurnalul de Argeş. „Într-o zi, la biserică a oprit o mașină condusă de nea Traian, care mi-a spus «ce mai faci, Costică, haide la mine acasă să te spăl, să te îmbrac, să muncești și să îți dau bani!». Persoana cu care eram mi-a atras atenția să nu mă duc cu omul acesta și eu am refuzat atunci propunerea, spunându-i că nu mă mai duc cu el pentru că mi-era frică să nu mă bată. Imediat ce l-am refuzat, nea Traian, împreună cu o altă persoană m-au luat cu forța de pe trotuar și m-a băgat în mașină. Fata cu care eram, Mariana, a încercat să mă tragă din mașină, aceasta primind și o palmă din partea unuia dintre ei”, a relatat tânărul.

Când am ajuns acasă la nea Traian, acesta și soția lui m-au obligat să spăl rufele familiei și să fac curățenie în grajd. La început am refuzat, dar nea Traian mă bătea cu biciul, eu spunându-i că nu sunt sluga lor şi că nu vreau să muncesc aşa cum mi se spune. După un timp, ca să nu mai fiu bătut, am spălat hainele, am făcut curăţenie în gospodărie şi eram folosit de nea Traian să car lemne din pădure cu calul acestuia. În gospodărie, oriunde mă duceam, inclusiv la toaletă, eram urmărit de către băiatul lui nea Traian, care avea grijă ca eu să nu pot fugi de acolo.

Precizez că dormeam pe holul de afară, din faţa casei, pe duşumea, fără să am pat sau măcar vreo pătură pe care să dorm sau cu care să mă învelesc, pentru că nea Traian spunea că pătura o va pune pe cai. În unele nopţi dormeam şi în căruţă, care era în aer liber, în curte. În fiecare noapte în care dormeam eram legat cu lanţ şi lacăt de mână şi de picior împreună. Pe toată perioada cât am fost în gospodăria lui nea Traian, acesta m-a bătut constant cu biciul, cu ciocanul în piept, cu pumnii şi cu picioarele, fie pentru că refuzam să muncesc, fie că bănuiau că eu vreau să fug din gospodărie. În unele zile mă obliga să mă dezbrac în pielea goală în curtea gospodăriei, moment în care turna pe mine alternativ apă rece şi apă fiartă, după care mă lovea cu picioarele, cu biciul și cu ciocanul în piept...”, le-a spus tânărul procurorilor DIICOT, conform Jurnalul de Argeş.

Băiatul a fost şi abuzat sexual, potrivit spuselor sale. „În anumite momente, nea Traian mă obliga să îi fac masaj pe picioare, dar şi pe organul lui genital. Într-o altă zi, am fost obligat de către acesta să-i fac un sex oral, iar în caz de refuz eram ameninţat cu bătaia, lucru care s-a şi întâmplat, fiind forţat fizic de către nea Traian. Acest lucru s-a întâmplat de două ori în perioada în care am stat la ei. Altădată, obligat de nea Traian, am fost nevoit să o spăl şi pe nevasta acestuia, pe tot corpul, inclusiv în zona organelor genitale. Nici nevasta lui nea Traian nu a avut nimic împotrivă... Nea Traian, în unele dăţi, nu mă lăsa nici să mă duc la toaletă şi mă obliga să îmi fac nevoile pe mine, îmbrăcat... În unele dăţi, pentru a mă umili, nea Traian îmi lega mâinile la spate, îmi punea un castron cu mâncare în faţă, pe jos, şi mă îndemna să mănânc în această poziţie, lucru care se întâmpla de faţă cu mai mulţi membri ai familiei. Mă bătea până îmi pierdeam cunoştinţa, iar apoi eram stropit cu apă rece pentru a mă trezi”.

Citește și
sclavi
"Stapanii de sclavi" din Berevoesti incasau ajutoare sociale, dar erau scutiti de munca. Ce se intampla cu victimele lor
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

După 5 luni de robie, tânărul a reuşit să fugă şi a fost salvat de un taximetrist, care l-a luat de pe marginea drumului. Magistraţii se pare că nu au fost însă foarte impresionaţi de chinurile sale, deoarece „stăpânii de sclavi” din Berevoeşti au primit pedepse definitive între 3 şi 5 ani şi patru luni de detenţie pentru infracţiuni de trafic de persoane şi constituirea unui grup infracţional organizat. Judecătorii au decis, de asemenea, ca trei dintre cei exploataţi de către cei cinci condamnaţi să primească de la aceştia sume de 10.000 de lei, 11.000 de lei, respectiv 15.000 de lei ca daune morale.

 

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Unul dintre oamenii eliberati din sclavie in Berevoesti s-a sinucis. Fostii sai
Unul dintre oamenii eliberati din sclavie in Berevoesti s-a sinucis. Fostii sai "stapani" l-ar fi impins la acest gest

Moarte invaluita in mister in comuna Berevoiesti, din Arges, unde in aceasta vara s-a descoperit ca mai multe familii foloseau sclavi in gospodarii, ii bateau si ii umileau, apoi ii sileau sa munceasca in conditii ingrozitoare.

"Stapanii de sclavi" din Berevoesti incasau ajutoare sociale, dar erau scutiti de munca. Ce se intampla cu victimele lor

Romii de la Berevoesti care primeau ajutoare sociale erau scutiti de munca pe care ar fi trebuit sa o presteze, dupa ce prezentau adeverinte medicale.

Ororile de la Berevoesti: primarul si politia din comuna ar fi profitat si ei de situatia sclavilor.
Ororile de la Berevoesti: primarul si politia din comuna ar fi profitat si ei de situatia sclavilor. "Sunt mana in mana"

Ancheta declansata in scandalul de sclavagism din Arges va fi extinsa si asupra primarului si a politistilor din comuna, care stiau, se pare, ce se intampla, dar au tacut, ba chiar au si profitat de situatie, spun procurorii.

Recomandări
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu

Administrația Prezidențială a anunțat, marți, că a transmis ministrului Justiției, Alina Gorghiu, conform procedurii, cererile de urmărire penală față de fostul premier Petre Roman și fostul vicepremier Gelu-Voican Voiculescu.

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ
Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil marți și miercuri. În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”

Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până acum" unor posibile represalii ale Israelului după atacul iranian cu drone şi rachete de sâmbătă asupra statului israelian, informează marţi E