Interlopii din Murgeni au transmis live pe Facebook cum taie gâtul unui struț. Autoritățile spun că nu au făcut nimic greșit

Ultima actualizare: 05-01-2021 11:37
Interlopii din Murgeni au transmis live pe Facebook cum taie gâtul unui strut. Autoritățile spun că nu au făcut nimic greșit
YouTube/ Vremea Nouă

Mai mulți interlopi din Murgeni au transmis live pe Facebook cum taie gâtul unui strut, ei mărturisind apoi că nici măcar nu le-a plăcut carnea.

 

Patru familii de romi din orașul vasluian Murgeni au cumpărat cu câte 1.000 de euro patru struți de la o fermă din Galați după care au făcut un live pe Facebook în care taie gâtul unei păsări, nu înainte de a se ruga la Hristos și a binecuvânta animalul sacrificat, scrie Vremea Nouă.

Interlopii s-au lăudat îndelung înainte de a trece la scenele extrem de sângeroase, în care chinuie struțul căruia apoi îi taie gâtul, totul în direct pe Facebook.

 

„Fraților ziariști, hai că v-a scăzut concurența la vizualizări. Dacă vreți ca să-l tăiem, trebuie să ajungem la 500 de persoane”, spune bărbatul care a ucis cu sălbăticie struțul.

Ulterior, interlopii au spus polițiștilor care s-au autosesizat că nici măcar nu le-a plăcut carnea de struț și tot cea de porc rămâne cea mai bună.

 

DSVSA: ”Nu au încălcat nicio lege”

 

Gestul romilor din Murgeni nu încalcă însă nicio lege, spun autoritățile, iar faptul că au tăiat gâtul unui struț pe care mai întâi l-au chinuit ar putea fi, eventual, de competența Poliției Animalelor, instituție care nici nu s-a înființat încă la Vaslui.

„Atâta timp cât oamenii l-au sacrificat pentru consumul propriu, în curtea lor, nu au încălcat nicio lege sanitar veterinară. Faptul că au transmis totul în direct pe Internet este altceva, dar nu este problematica DSVSA- ului. Sunt aspecte care nu țin de noi. Noi am fost sunați de cei de la Poliție, s-a primit o adresă, dar răspunsul este acesta! Nu ține de noi ce au făcut!”, a declarat medicul Nelu Munteanu, de la Direcția Sanitar Veterinară Vaslui.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO